matteprov

hejhej

snaknat mej? jag har såklart saknet er:) haha

har just kommit hem från skolan, nej gick inte så här länge. men vad jag gjorde efter skolan är en hemlis^^
hade matteprov idag:P är säker på att det gick bra(med bra menar jag G, suger i matte) om jag inte får g kommer jag bli väldigt förvånad!!

tror nisse pisse ska få vila idag:) kanske går ut och borstar upp han när jag ska mocka:P hahha

har mycker att säga men som vanligt orkar jag inte skriva, är såå trött och har ont i huvvet:(

puss och kram

29/9-09

hejhej

dag började as dåligt som vanligt då. missade bussen! den körde bara förbi!!:@ och hur lätt ar de att ta sig till skolan när det inte går nå mer på hela förmiddagen?! ååååh va arg jag blir!!!!

far tidigare till pappa då och pluggar:) eller nå^^ hahah

jaja blir nog inge mer inlägg idag om iinget roligt händer såklart:P

puss och kram

tävling

hejhej

typiskt mej att bli "pigg" på kvällen. springer runt och gör en massa!

nu kom ryttarmeddelandet och uppstallningen upp till luleå tävlingen  till helgen. I'm not loving it! såg nå som jag inte tyckte om, men man får ta allt med en nypa salt.

jag och nisse ska inte ha uppstallning, han är så lugn och fin så varför orka betala en massa extra på det? har ju mina hästskötare bella;) och mamma(ganska förvirrad). ska bli spännande, blir inte nervös förren vi kört in på tävlingsområdet. då börjar jag bli det. men var inte så nervös på norrskenet och då gick det ju ganska bra:) med tanke på att vi inte hoppat på hela sommaren:P

nu ska jag tvinga mig själv att sova!

go natt

puss och kram

pluggar dag

hejhej

vad gör ni? jag har tagit en paus från pluggandet(matte). jag är sjukt trött och vill bara dö när jag öppnar matteboken!!

men som tur är ska jag till pappa och regine i morgon och regine ska då hjälpa mig med pluggandet så att jag klarar det:) regine pluggade ju (för länge sen) till no och matte lärare, och hon är bra på siffror:P

annars har dagen varit bra. kom sent till skolan pga. nycklar och förvirring^^,

efter skolan gick jag och bella till blå gåsen och drack en milkshake:D min var melon och hallon, men den med nötter och kolasås är godare:) hahha


bella på blå gåsen:p haha


omg!! jag ser typ normal ut!! har aldrig inträffat förrut!! de måste firas!;)


glömde ladda upp den fina bilden johan tog på mej just innan vi skulle
in till stan i lördags:P ni ser inte fan ser jag normal ut. kan ju bero på
att jag spänner ögonen och räcker ut tungan på varje bild!

puss ock kram

paaaaaaalt

hejhej...
'

kom för ett litet tag sen hem från mormor... johan följde oxå det:)

men orkar inte skriva nå mer är skit trött!!! ni får ha de bra tills i morgon



puss och krzZzzZZZZzzzzzzZzzzZZZZzzzzzZZZzzzzzZzz

home sweet home

hejhej

kom hem för ett tag sen, blev så att jag sov över hos pappa:) men mamma skulle hämta nå saker från ica(hon jobbar där) så då  åkte jag med henne, var jobbigt att stiga upp såå tidigt(kvart i 9) hahaha!

fick låna en jätte fin, men alldaglig väska av regine:) hon hade nog glömt att hon hade den oxå! sen ska jag låna en annan till stockholm så att jag har en fin och "skön" väska då. inte kul om man ska bli irriterad på väskan om man är ute och shoppar i stockholm.

just nu känner jag att jag verkligen behöver ta en dusch!<33 äääääälskar att duscha! man blir så ren, fräch och pigg:) haha sen ska jag ta en ridtur tror jag, idag kommer några från mammas jobb och ska kolla på våra djur och grilla korv osv. så då flyr jag med nisse:p hahahhaa

sen blir det palt hos mormor:D gott!!

vad ska ni göra idag?

puss och kram

hos pappa

hejhej!

idag var jag och johan på stan:) han köpte två munkjackor och nå kallingar^^ haha. jag köpte en jacka:) men nu känner jag mej fattig:((ska ju spara pengar till stockholm). det var jätte roligt att sofia och marika oxå kom in till stan, men dom köpte inget:P

sen ringde pappa och undrade om jag kunde vara barnvakt i kväll. såklart så gör jag de istället för att vara hemma, vill ju ha peeeengar:) hahaha!

pappa har varit jätte snäll och köpt en sån där roueter(?!) så jag kan kan ha internet till min bärbara när jag är här:) jag sa ju att de inte ens behövdes. och den som han köpte såg dyr ut!!! får dåligt samvete att jag inte är här oftare och jag suuuger på att ringa:(

jens var i alla fall rolig att vara barnvakt till idag:) inte lika "grinig" som han var förra gången! och han gav mej en puss:D men kanske inte den goaste i världen! han har munnen öppen! hahahaha men nu sover gullungen:)


puss och kram

bio

hejhej!

vad gör ni en fredags kväll?

jag och johan komm just hem från bion, vi såg the ugly truth:) rolig film, men som alltid är det ju de med kärleken och man vet ALLTID hur det kommer gå i slutet osv. men många oväntade skratt! så skulle ge den 3L(står för lollo stjärnor), och man kan ha 5 möjliga:) hahha

just nu sitter johan och spelar spel på tv:n eller xbox360 som man säger. han bad mej välja vad han skulle spela och jag valde ett smipsons spel, men nu spelar han nå annat...MÄN-.-

sen ska vi nog bara mysa:)

i morgon blir det stan, där ska vi möta upp sofia och marika och ta en fika kanske och kolla runt. johan ska köpa(ellet TITTA som jag säger till han att vi ska) en ny munkjacka(stavas de verkligen så?!) johan använder ju bara en och folk börjar bli lite less nu:) haha sen blir det nog mer nya kallingar(tvingade honom till de oxå, är jag en DÅLIG FLICKVÄN?!).

sen blir det hem när mamma slutar eller så åker jag med niklas när han och hampus kommer från crossbanan, och senare på kvällen kommer några(kan inte stava deras namn, dom komer från portugal) och ska äta hos oss:D trevligt trevligt:P hahah

lite besviken på bella såklart! blev ickes å nickes bjuden på hennes filmkväll(hon fyllde år nyss). du skulle ha fått komma på  min om jag någonsin skulle ha nån!;D hahhahahaahahahha (skämtar med dej såklart!)


men nu ska jag gå och pussa om min söta pojkvän! ha en bra fredag

puss och kram

en åsikt

hejhej

sitter just nu och ser idol.

har tänkt nu ett tag och och i dag när jag var ute och red blev jag lite förbannad...

det finns ju ganska mycket hästar här i böle, och många rider på grusvägen mellan lillmoran och kvarnbäcken. Varför rider man på en grusväg när det finns såååå fina ridvägar i skogen?! både breda, smala, hårda och mjuka. har man dålig fantasi?! man förstör vägarna, det blir massa gupp! då måste man ju fixa vägarna oftare.

men sen så är de ju skiten. om min häst skiter (han brukar inte det när vi är ute och rider, bara i ridhus) så kan man ju bara sparka ner skiten i diket eller nå. för när dom rider MITT PÅ VÄGEN  och hästen skiter så kommer ju massa att köra på det osv. kul? nej... men på vintern fryser det ju och blir stora gupp. inte kul de heller!


asså lär er använda skogsvägarna! mycket roligare för både hästen och dej själv.



puss och kram

hemma idag

hejhej!

nej jag är inte sjuk. vi har entreprenörsdag varje torsdag då får vi jobba med våra projekt osv. men vi sklle bara ringa ett samtal idag ¨så de kan jag ju lika gärna göra hemma. ringde några gånger men fick inte tag i dom. har skckat ett mail nu oxå så vi får hoppas att dom ser det:)

har inte gjort nå annars idag. varit och mockat i stallet. fixat och donat där:) tycker det är skit skojj och blir lite besviken när inget mer finns att göra. viveka skulle rida i dag men det blev inte så tar nog en tur snart:)

sen ska jag finslipa eng läsningen(de vi skickar in) och skicka in det för har inte tid att göra det i morgon. jag och johan ska på bio. sen sover jag över där<33






2 månader idag<33


puss och kram

döööör av lycka och stolthet!!

hejhej!!!!!!

gissa varför jag är så glad??

okej orkar inte hålla mig för att säga det....... nisse hoppade 1.25m på löshoppningen!!!

världens bästa häst!!!!!!!!!!

trodde typ jag skulle behöva spöa han äver hindrena(ville ju hoppa 1.10 och då skulle jag vara nöjd), men ickes å nickes... han var pigg och glad och struntade i mej som höll i fodret en gång! taskmört... hahah nää! men han behöve inte smackas på så mycke.

trav först men sen kom galoppen mer och mer, god marginal över 1.25 sen räckte det. det var ju över 2 år sen vi löshoppade honom och då hade han knappt hoppat förrut!

för bella och abbe gick det oxå bra! men abbe verkade inte trivas lika mycket som nisse:P han kravlade sig snyggt över 1.05:)

alltså har jag kommit fram till att min häst är bääääääääst i världen!!! fast det visste jag ju såklart redan:)


sov gott

puss och kram!

åååh!!

hejhej

har just kommit hem från skolan, idag hade vi nå läxförhör på "svåra svenska ord". vi fick ha max två fel. men jag klarade det:) hade dessutom glömt pappret i skolan så plugga bara snabbt på morgonen innan lektionen.

sen for hela skolan till universitetet och lyssnade på föreläsningar. men blir såå irriterad på 1:orna! killarna i 1:an håller på som om dom var 5 år gammla!! usch fy och blä! man skämms ju! tror 5 åringar skulle kunna  bete sig bättre än dom....!

sen har jag oxå kommit fram till att jag avskyr loka! fick loka idag till baugetten vi fick på lunchkonferansen. frsökte dricka upp den(33cl) men höll fan på spy!!! gratis är inte alltid gott:(

nu ska jag äta sen ut i stallet och mocka(hästarna stod inne igår pga. regnet) och sen göra iordning kusen för löshoppningen:D

puss och kram

sommarlistan

hejhej!!

måste ju bara säga att ni måste kolla in sommarlistan.blogg.se!!!

hysteriskt roliga! om man inte skrattar så är de fan fel på en:) hahaha

puss och kram

regnregnregn

hejhej!

kom för ca 1 timme sen hem från skolan:) skulle ju till johan men de regnade ju så mycket!:(

sitter och äter nu:P haha ska snart gå ut och ta in hästarna för dom har ju sått ute i regnet... annars händer nog inte så mycket idag.

imorgon ska vi till universitetet och lysna på föreläsningar, sen ska jag hem och göra i ordning nisse för löshoppning:D då ska han hoppa i alla fall 1.10!:) hehe så kul de ska bli!!:)

puss och kram

god morgon!:)

hejhej!

har just vaknat. ska snat duscha osv sen sticker jag iväg till skolan!;)

kanske ska till johan efter skolan så hinner nog inte uppdatera nå på bloggen:(

hoppas ni får en bra dag!


puss och kram

ridtur

hejhej

har just kommit hem från min ridtur:) blev en barbacka tur, nisse var lagomt pigg. men han var lite snubblig och de är ju inte så kul när man rider barbacka... på vägen tillbaka så hade de blivit ganska mörkt och jag red i sandtaget, nisse var riktigt säpänd och lysnade väldigt noga.. sen så flög massa fåglar upp och de lät lite obehagligt. och självklart de första jag tänker är det är en BJÖRN och får nästan panik!!! så rider upp ur sandtaget och där är de bara nån som är ute med sin hund-.- det var ju självklart hunden som sprang runt och gjorde ljuden. jag tror alltid de är en björn.. även när de är vinter!!! hahahah

har märkt att jag skriver mycke hahaha eller :). jag tycker de är irriterande och hur kul är de att läsa när de står haha varannan mening?!


ska slappa i soffan nu eller nå... kanske läser, men ska se svenska hollywoodfruar i kväll! någon mer som ska det?


puss och kram

hemma igen:)

hejhej!

tänkte ställa en fråga till mina bloggläsare(besöksrekord:P men säger inte hur många^^ haha! men hoppas att ni läser för att ni tycker de är intressant i alla fall) men kommer inte på någon bra fråga... kanske om ni har haft en bra dag?

jag kan säga att min dag sög första delen, trött som ett as släpade jag mig själv till skolan, inte kul alls! sen hade vi bet vet och jag och nathalie palnerade för en reklam grejjs som vi ska spela upp för klassen. sen var de svenska... kulkul. efter lunch så råkade jag somna på sahmällslektionen! brukar aldrig somna på en lektion! har gjort de två gånger tidigare och det var på en eng med idag och sen en samhällslektion igen(vi såg film då).

sen skrev jag och bella klart våran projektplan:) den blev bra, tror jag i alla fall:P sen ringde vi nå samtal om själva projektet och nu är vi plötsligt igång på RIKTIGT! men kul de ska bli!!:D


ska snart ut i stallet och rida:D en koooort runda runt käcktjärn och lillmoran. mamma var ju och red en lååång runda igår och sen tävlade vi ju i lördags så han behöver bara komma ut ett tag:)

ska passa på att säga grattis till Sofia:D en av världens bästa tjejor:) haha!!


Grattis grattis grattis!! nu är du 17 år och får va med oss stora tjejor:)


puss och kram

Skolan

hejhej!

sitter i skolan nu, både kul och tråkigt:P hehe

väntar på att samhällsen ska börja så sitter på bellas dator:) haha var lite mysko mat idag, bacon frestelse, typ som jansons frestelse fast med bacon. saga och bella tyckte inte om det men jag tyckte det var okej:) haha

har tydligen sovmorgon i morgon till 11.45 :) hahahah men kommer nog lite sent. vill inte åka typ 2 timmar tidigare om jag kommer 10 min försent.. skulle ni?

Btw så hoppas jag att jag snart får mitt övningskörningstillstånd, men jag kör ju på alla växlar och växlar med eco driving:) sen backar jag gode bra(inte perfect än, enligt mig) och backar bra med transport/släp:D en stoooor guldstjärna till MIG!!!!

nu ska jag ha lektion så vi hörs sen! bella hälsar!!


puss och kram


bio

hejhej!

kom just hem från bion:) filmen var jättebra! haha men fan va jag hoppa en gång!!! inte kul alls! men den var i alla fall bra, höre på radio (tror jag) att dom först tänkte göra filmerna till ett tv program eller nå så att dom hade inte så stor budget.... men om de stämmer så märkte jag de då inte.. att dom inte hade så stor budget asså:P

ska nog sova snart för jag ska upp tidigt i morgon(som vanligt då asså)..

oj, kanske ska nämna att jag såg flickan som lekte med elden för er som inte läste förra inlägget:)


hade bra!!

puss och kram

stockholm horse show

hejhej!

sitter just nu med bella som är bäst och hanna för vi har bokat biljetter till stockholm horse show:) åker tåg ner, liggplats då^^

bokat 3 shower. dressyr hoppning och en show:)

idag har jag sovit till 12:) sen har jag hållit på i stallet. sen kom bella så jag mamma och bella gick ut och gick.. eller nå^^

lägger ut bilder från igår som misha och viktoria har tagit:)



hoppelihopp


skänklarna långt bak, menmen! nisse hoppade bra ändå:)


älsklingen!!:)


bella:) hahahaha



nu ska jag duscha för vi ska snart och se flickan som lekte med elden^^


puss och kram

hopptävling

hejhej!!

var på en liten träningstävling på 4h idag:P

hoppade ju i lag med bella, vi var djävul och ängel:P jag var ängel då^^. sen blev de nå poänghoppning, jokerhindret var med massa balonger+vattenmatta, men det gick bra de oxå. men vi var ju inte så snabba:p hehe. vi vann inte maskeraden men vi kom 2:a i hoppningen. så kom hem med en blå rosett och en vit.

kan tycka att sånna som tycker dom är bättre än alla andra och att det är en så fjuttig tävling för att man har hoppat högre borde stanna hemma! det är nedlåtande och dumt. tycker INTE om sånna..

det gick bra för bella oxå! hon kom 4:a i poänghoppningen! grattis!! (abbe brukar hoppa bra sen efter  nått hinder tvärstannar han och her ner huvvet)

laddar upp lite bilder. men måste ju säga att underbara johan var och hjälpte mig i stallet påde idag och igår!:) tack sötis!!!<33



jag och jobbly(stryper honom inte:P)


drogad?? hahah


jag och johan<33


jag och nissepisse:)(L)


älskar dej... älskar du mej?!:P hahaha


ser ni gluttret i svansen?:)


"ländtäcke" gick förvånandsvärt bra att hoppa i!:)


målade bella.... kanske inte snyggate!!! fick doppa penseln i cola!!:P


grymma djävul!!! hahahah!!!



ska snart hoppa i duschen sen ska jag hoppa på moppen och köra till johanna pudas och va med henne! det var så länge sen bara jag och hon var med varandra:)


puss och kram

johan<33

hejhej!

sitter i soffan med johan, vi ser mitt super ex:) tidigare i kväll var vi ute med hästarna, sen har jag fixat till nisse till i mporgon medans johan lekte med jobbly. johan är gode gullig för han pratar med hästarna som om dom var hundar:P hahahah!!!:)

städade ju rummet tidigar i dag och kan säga att de behövdes:P men nu är det fint igen:)

laddar upp bilder bara jag får min mobil från johan:)



stökigt stökigt


.....


....

städat:)


:)


:)


johan<33


min snyggis


vältränad oxå:) hhahhha



puss och kram

ledig:)

hejhej!

kanske glömde säga att jag är ledig idag:) hahaha

typ hälften av klassen är i björkliden så då fick vi läsa hemma och vi har inte idrott där, för våran idrottslärare är ju i björkliden han med. så då ska jag och johan ut och gå med nisse och jolly sen.

vi håller ju på att sätta igång jolly nu, så de kommer bli prommisar ett tag framöver:P man får seriöst typ släpa med han för han går extremt sakta, men på vägen tillbaka så är han ju för snabb och bara sliter och drar.... småponnyer asså-.-!!!

ska snart städa rummet... verkligen inte kul!!! ligger massa kläder påå hela golvet(i mitt lilla rum). kanske tar kort och lägger ut sen, för alla är ju sååååå intresserade av att se hur stökigt mitt rum är, eller hur?!;)

jaja, bäst jag sätter igång nu:)

puss och kram

bilder från igår:)

hejhej igen! fick självklar bilderna från misha http://lovezetar.blogg.se/ 


lätt sitts... inte så lätt tycker jag:P


trötter<33


hopphopp:)


guppeligupp, nån som hamna fel i sadeln?:P


älskar min lilla snubbe:)




puss och kram

änglavingar

hejhej!

sitter och ser tv som vanligt:p haha! finns ju inget att göra...typ förutom att städa mitt extremt skitiga rum!;)
men de gör jag i morgon innan johan kommer:)

råkade somna i soffan idag innan jag skulle in till stan, jobbly somnade bredvid mej. han är sååå söt ibland!!:)

tur att jag vaknade i alla fall, köpte glitterspray ett "trollspö" och änglavingar:) hehe:P de var en gloria oxå men måste göra om den så den passar på hjälmen:P

tyvärr hittade vi inga djävulshorn till bella, men vi hittade färg:P dom hade inga djävulssaker alls! de va ju taskigt!

men nu måste ni ju veta vad vi ska klä ut oss till på lördag!!:)

nu ska jag förtsätta att göra ingenting:) sen ska jag nog läsa lite innan jag somnar:P snart halva boken:P ca. 50 sidor till bara^^

väntar på svar från misha, frågade om jag fick ta bilderna på mig och nisse från igår:) om jag får lägger jag självklart upp dom här:)

puss och kram

hemma:)

hejhej!

jag är redan hemma och klockan är 11.42:) men hann ändå få saker gjort idag:) vi planerade projektet eller va man nu ska säga. är övertygad att det komma bli bra:) hahah!!!

ska snart ringa till sjulnässkolan:P men ni får inte veta varför:)

sen ska jag fara in till stan för att leta reda på vingar och glitter:P hahah!!!


puss och kram

blablablaaa

hejhej!!

vad gör ni?

jag kom just hem från hopptäningen!:) jag överlevde!! men marie körde skiten ur oss alla idag:P mycket trav utan stigbyglar då, och inte bara trav utan lättsits osv hur länge som hellst! sen hoppade vi som på bågar(fick tillfällig hjärnsläpp och glömt bort ´vad de heter). vi hoppade som högst 70cm tror jag;) haha! vi hade några konstiga skutt för oss då och då:) och en gång var jag övertygad om att jag skulle åka av, men de gjorde jag inte:)

nu ligger jag i sängen och funderar vart jag la eng boken:P ska läsa så jag hinner i tid! våran förra lärare gav oss mer tid med sånna här uppgifter och vi fick läsa på lektionerna, men inte med våran nuvarande. både bra och dåligt. man vill ju inte stressläsa en hel bok, men andra sidan så måste man skärpa till sig och läsa den nån gång:P hahaha!

i morgon ska jag och bella ha möte med rektorn om ett projekt som vi har tänkt ha:) bara ett litet då eftersom de är ganska nytt för oss:)

puss och kram!!

hoppträning

hejhej!

klantade mig i morse:( menmen då hann jag läsa ur eng boken:) är ganska bra, men han har en taskig pappa, eller taskig kanske inte är rätt ord.. elak... eller nå. okej, har inte läst överdirvet mycket men vi fick den ju igår:)

tydligen ska vi hoppa utan stigbyglar idag:s hoppar hellre barbacka än med sadel, jag tycker de är mer jobbigt att hålla i sig över hindrena:P menmen. misha ska inte va med för zäter är ju skada:( men hon ska följa och kolla så hon ska nog ta med kameran och träna ta kort, är ju svårt i de mörka ridhuset:P men jag hoppas de blir lite bilder:)

puss och kram

barnvakt

hejhej!

ni vet ju att jag tänkte fara och träna idag. de kunde jag glömma!!! pappa ringde mig på bussen strax efter 4, han frågade om jag kunde vara barnvakt till jens för dom skulle bort till carina och äta surströmming. så körde dit blev längre än 2 timmar som dom tänkt. jens var grinig och gick runt och smågnälldre hela tiden! uschh va tråkigt när ha är så. dom kom hem vid 8 så jag äntligen kunde fara hem.

så jag kraschade direkt i soffan när jag kom hem, så skönt!!!

kollade en sak som jag behöver till skolan i morgon annars ska jag nog läsa snart. vi läser en engelsk bok på enB.

i morgon blir det hoppträning:)

puss och kram

jo just det

nu kom jag på vad jag skulle skriva. de är till johan. han går inte att få tag på, han är inte inne på msn och det går inte att ringa till hans mobil:'(


JOHAN RING MEJ!!!


puss och kram

sov gott:)

nu ska jag sova:) mamma kommer va borta i typ 2 dagar tror jag. men niklas kommer i morgon och dom kommer ng sova här(hampus och nikke då) sen kommer mormor och sover här så jag inte blir mörkrädd:P hahaha!!

tror att jag skulle skriva nå men nu kommer jag inte ihåg vad:( men de dyker väl upp sen:P

ska köra moppe i morgon(till öjebyn) för jag ska träna sen efter skolan, annars kommer jag hem vid 8 om jag ska vänta på bussen:( får väl hoppas de blir varmt i morgon!

sov gott alla som läser:)


ridtur

hejhej!

har ni haft en bra dag?

min dag var som vanlig:P skolan sen hem, hampus var sur för att det inte fanns nån jordbubbsylt, det var som om jorden skulle gå under. usch va jobbig han kan va!

sen for jag ut och red nisse, blev dressy på ridplanen. hade sporrar idag så vet inte om det  var de eller om vi bara hade en dålig start. i 15-20 minuter så gick de inge bra alls. men sen började det gå bra:) nisse tyckte nog det var lite jobbigt. efter träningspasset red jag genom käcktjärn så vi fick en liten tur i skogen oxå. var några gammlingar som plockade bär när jag kom, så jag skrittade men dom såg mej inte alls! dom upptäckte mig när jag bara var nån meter ifrån dom, att dom inte hörde mig! vad ska man göra då? de är ju pinsamt! jag kan ju inte börja sjunga för att få deras uppmärksamhet.

 nu sitter jag och latar mig i soffan:) klockan 21 ska jag se svenska hollywoodfruar.

nu kom min hosta tillbaka:(

puss och kram

svårt att sova:(

hej hej!

jag kan inte sova:( vad ska jag göra? är trött men kan inte sova! ska ju upp strax efter 5 i morgon så jag hinner packa väskan för jag har bestämt att jag ska fan i mej börja träna igen! kommer nog träna i gymmet ca. 2 gånger i veckan och simma motionssim 1 gång i veckan. bara jag hinner med att plugga och att rida gullegrisen:) haha

har grymt mycket hosta, måste den komma nu? kunde den inte ha kommit förra veckan? jävla taskigt...

jag har i alla fall hämtat en gammal gardin som jag ska klippa sönder som jag ska ha på nisse son ländtäcke under maskeradhoppningen:) haha!

gissa vad vi ska vara

förra året var jag och bella prinsessor, jag orkade inte bry mej så mycket. det var LD(90cm) förra året nu är det 60 cm. men tänk att jag bad dom lämna det på 80cm för att det inte gick bra på framhoppningen. vad mycket vi har utvecklas! har aldrig någonsin hoppat så högt(jag tycker att det är högt) som jag har gjort med nisse, och då har man ju ridit i en hoppgrupp på ridskolan med deras hästar. Jag är så glad att vi fick nisse för annars hade det inte gått så bra i min ridning. hade kanske slutat då... är ju inte så kul att bara rida på ridskola.

menmen nu ska jag tvinga mig själv att somna.

puss och kram

kalas + annat

hejhej!

igår var jag ju hos sofia:) det var kul! såg nån skräckis och en komedi. sofia skrek ganska många gåner^^ haha!!

idag har jag inte gjort mycket. sett på tv, varit lite i stallet. sen for vi till bella för hon fyllde ju år i fredags:) mamma tog med nisse för att fara ut och rida med min moster.

sen planerade vi lite inför stockholm:) det kommer nog bli kul:P

jag ska nu på 3 tävlingar på mindre än en månad. först 4h där de bara är en mini tävling ska hoppa som högst 80cm. sen ska jag och bella klä ut oss i maskeradhoppningen. sen är de klubbhoppning på prk blir 90 och 1meter
. sen 2 dagars tävling i luleå blir 90 och 1meter lördad, sen 95 och 1 meter söndag:) kom gärna och fota oss:) haha

nu håller jag på hosta så jag spricker eller nå så ska försöka att bota mig själv:) hehe

puss och k

hemma igen:)

hejhej!

nu är jag hemma igen. ta det inte på fel sätt men jag älskar att va hemma! jag hade det roligt hos johan även om vi inte gjorde nå speciellt. men det är alltid skönt att komma hem:)

varit ute i stallet nyss och mockat och fixat:) snart ska jag hoppa i duschen, äta och sen ska jag fara till sofia:)

puss och kram

hos johan<33

hejhej!

just nu sitter jag hos johan, vi vaknade för typ 1 timme sen..

igår var vi och badade, det var skojjigt. men man blir så trött av det.

sen for vi hem till johan och såg män som hatar kvinnor, jag hade redan sett den men inte johan. johan säger att den var äcklig men att den var bra. sen råkade jag somna med kläderna och allt vid 11 tiden:P johan försökte inte ens väcka mig så att jag kunde ta på mej min pyjamas:P tur att jag vaknade vid 2 tiden när johan började krama om mig och tryckte in mig mot väggen så jag inte kunde andas.

är sjuk än:( vet inte om johan ska skjutsa hem mig(han övningskör) eller om mamma ska komma och hämta mig vid 4 tiden.

jag glömde mobilen hemma igår så de är därför jag inte går att få tag på.

i kväll ska jag i alla fall till sofia och  se film med henne och marika:)


puss och kram

stockholm osv:)

hejhej!

i dag har jag varit hos pappa och hälsat på. sen får jag till magnus(min morbror) som fyllde år:) så vi åt lite tårta där:P

bella fyller ju år i morgon så hon fick sin present i förskott från sin mamma, och de är att få fara till stockholm med mej och hanna och se stockholm horse show:) ska nog bli skit kul:) så på söndas tror jag att vi ska träffas och planera resan ner. blir nog tåg ner för 100kr. sen vet jag inte om vi ska åka flyg eller tåg upp igen:) men det blir nog bara en dag med dressyr och sen självklart invigningen:) så jag hoppas det blir lyckat! har ju aldrig varit utan vuxna i stockholm, men annelie ska visa oss första gången hur vi ska ta oss dit.. misha kommer nog oxå följa med fast hon kommer bo hos sin syrra:D

i morgon ha vi en lektion och det är idrott, tror jag börjar 12.40 :) så före jag far ska jag på en synundersökning så att jag kan börja övningsköra nån gång!;)

började känna mig lite dålig och hostade ganska mycket när vi var hos magnus så vet inte om jag kan anstränga mig så mycket på idrotten i morgon:P

annars blir de å fara till badhuset i morgon:) jag, johan och hampus ska bada:) skojjigt! det var en evighet sen! efter det far jag nog till johan och sover där en kväll:) hade tänkt se bio efter badet men är nog skönare att fara hem till johan och se en vanlig film:P



bella hos magnus:)


moster kicki och morfar ivan:)


födelsedagsbarnet:)


jobbly som ligger och myser i min säng medans jag nördar mej<33


puss och kram

hoppträningen

hejhej!

vill tacka krulltottsflickan.blogg.se igen för den fina designen!!!

ja idag var jag på skolan.. skit kul...

jag hade ju ingen mobil så jag hade ingen klocka(tog på mej en vanlig) och jag kunde inte ringa/smsa:( sen for jag hem till piteå, tog inte direktbussen som går då för jag skulle ändå få vänta i piteå jättelänge tills min andra buss gick så tänkte de är ju bättre att sitta på en buss då än på busstationen. jag hade laddat min mp3 lite innan jag for till skolan för jag ville inte att de skulle ta slut ström.. på vägen hem så hann vi knappt ut ur luleå förrän mp3:n la av!!!! ingen mobil och ingen mp3:(

sen fick jag sitta i 40min på busstationen då..

sen for vi på hoppträning:) var inne idag(blåste+mörkt) så vi byggde fram en bana på 6 hinder. nisse hoppade bra och för en gångs skull höll jag ner handen:) johan var oxå och kollade... borde dock ha gått igenom vad man får och inte får göra i ett stall/ridhus:P menmen inte lätt för han att veta... och jag vet att jag kan överreagera och bli jävligt arg oxå.

jobbly och knut får va i stallet i kväll för jobbly är så ovan och lite rädd än. knut har verkligen blivit stor!!!! så nu får jag ingen sovkompis i natt:( (jobbly sov i i min säng i går:))

nu ska jag ta på mej min pyjamas och hoppa i sängen om ett litet tag:P

puss och kram

täving






"Jag är med och tävlar om ett linne hos www.nbitchie.blogg.se
i samarbete med
www.haileys.se - var med du också!".


Ridtur/IDOL

hejhej!!

det är ett dåligt när ens pojkvän säger "okej få se då om man klarar av att läsa det utan att ögonen får spel" när man säge att man vill att han läser min blogg. han tycker alltså att jag skriver för långa och helt ointressanta inlägg:( tack johan!

i alla fall så var jag ute på en härlig ridtur idag, red med den bomlösa som valigt. men något ovanligt var att jag hade sporrar(är typ emot de om hästen går bra utan). jag tänkte att jag kunde rida lite mer dressyr aktigt även om de var på en skogtur. jaja, mycket trav(jobbar med att han ska börja jobba mer med bakbenen i traven och sänka ner skalen så man ser nå;)). efter ca halva ridturen galopperade jag och då fick nisse en väldig fart! så i traven så ville han ha huvvet så högt som möjligt och vaddå bakben? haha... men sen lugnade han ner sig:)

sen kom hovslagaren kurt och fixade till nisses hovar. han är verkligen snäll, bra och billig! han tar 200kr för att verka och sko om:) men sorry alla som nu tänkte; han vill jag oxå ha! för han har så många redan så han tar inte in nå nya hästar :) det är ju trots allt inte hans arbete...

så medans nisse fick nya skor passade jag på att smörja nisses hoppsadel, förbygel, träns, lädergrimma och mina ridstövlar:)

annars har vi inte gjort så mycket här. julia, viveka, wilma(fast hon satt i bilen och tjurade), helena och amanda kom förbi och drack te med mamma och mej. sen for jag och julia och hämtade hampus och hans kompis från basketträningen.. hampus tror tydligen att jag vet vars alla i hans klass bor... eller att jag borde veta i alla fall..

vet ni vars era syskons alla kompisar bor?

sen såg vi IDOL, intressant... tycker att uttagningarna är roliga men annars brukar jag inte titta fören före finalen. men varje gång jag skulle säga nå så shysshar mamma eller niklas mig! taskigt!!!!! jaja sån är jag och de borde dom veta nu:)

men nu hittar jag inte min mobil:/ tror jag glömde den i vivekas  bil:( jaja får fixa de sen


nu blev de ju ett långt inlägg igen... hoppas du inte dör johan!

puss och kram

Hemma idag också...

hejhej alla!

jag hoppas ni tycker om att läsa min blogg:)

Idag har jag varit hemma. min hosta hade blivit sämre på morgonen, men märker ju att jag blir mycket bättre under dagen och mycket sämre på morgonen. Men i morgon far jag! det måste jag, känner att jag missar massor av att vara hemma.

I kväll kommer hovslagaren så att nisse kan på nya skor och jolly ska bara verkas(till mina bloggläsare som inte kan nå om hästar betyder det att man skär och filar bort sånt som har vuxit för långt på hoven, ungefär som med naglar. nisse kommer ju självklart oxå verkas före vi skor om honom). men före hovslagaren kommer så ska jag nog ta en lugn ridtur i skogen(rider oftast i skogen). ska ju träna i morgon så de är ju inte så bra om han får stå för mycket, även om nisse inte påverkas av att stå nån dag i veckan. men i morgon ska vi hoppa bana så vill att han ska va pigg och fräsh. nu har han ju börjat få kraftfoder igen så då är han ju pigg och glad(brukar ändå alltid bli pigg när han ska hoppa på prk). just nu får han 1 skopa(10dl tror jag) groov och 1 skopa betfor, det var typ 4 år sen han fick betfor, annars har vi bara haft groov och nu i våras fick kan extra groov och kraft energi och b-vitamin(han såg riktigt risig ut och var inte alls i form! sen blev han skitfin). sen till våren kommer han att få b-vitamin igen för det hjälpte faktiskt när han tappar vinterpålsen:P 

många klipper(rakar) sina hästar men de gör inte vi. vi rider i ridhus 1 gång i veckan och vi använder knappt täcke på vintern. bara om de är svinkallt osv. många mycker oxå att det är såååå fult med vinterpäls, men det var nån(kommer inte ihåg vem) som sa att nisse fick en fin vinterpåls. om jag skulle raka nisse skulle jag inte raka bort mycket. och man behöver ju inte raka skit kort heller. tycker det ser fult och onormalt ut. jag har sett 1 häst som jag verkligen tycker passade med rakat. men vet inte vem det var... så alla nu som läser det här som har häst osv som tycker om rakat ska inte bli arg eller ledsen på mig för det är min personliga åsikt. många gör det ju oxå av en anledning och inte för att det är snyggt. alla i min ridgrupp har rakat typ och jag brukar inte kolla på deras ponnyer/hästar och tänka; guuuud va fult med rakat! det är ju så vanligt i dag att ingen bryr sig.

jag kommer ihåg första gången jag uppnmärksammades på att rolk rakade sina hästar. jag var kanske 10-11år och var på en tävling på vargbacken. jag satt med några tjejer och sa "kolla va fult att ha rakad häst" eller nå i den stilen. då vände sig en tjej till mig och sa"min häst är rakad". guuud va jag skämdes!


om man inte verkar hovarna så ser dom ut så här tillslut!
http://www.horseway.se/hovvard.htm






puss och kram

Jobbly<33

hejhej! tycker jag är duktig på att skriva nya inlägg, men det kommer nog bara hålla i ca. 2 veckor sen tröttnar jag:P

i alla fall så har vi skaffat en ny stallkatt:) vi köpte han för 100 kr från lotta och hanna(kommer it ihåg va dom heter i efternamn).

jag fick välja för att hampus valde förra gången. för dom som undrar så har knut inte dött, men eftersom våran granne började ge han massor av mat och ha honom inne hos dom på dagarna så han är ju aldrig i stallet nu:P

Jag har döpt den nya katten till Jobbly :)  han har fått namnet efter en katt i filmen om georgia nicolson. men georgias katt heter angus, men mamma tyckte de var för lejt... så då fick det bli Jobbly för robbie(georgias kille) katt heter det i filmen:)

mamma målar taket i kväll och jag och hampus gör inget som vanligt:P


 Jobbly


 svårt att ta bilder på en hyper katt<33


se, katten i filmen är oxå ganska lik jobbly:) och robbie är ganska snygg va?;) (johan bli inte avis)




puss och kram


gårdagen

ja som sagt så flyttade vi hem hästarna i går. fasiken vad mycket saker vi har! man kan inte tro det men när man flyttar dom flesta saker från ett ställe till ett annat inser man det. vi hade 3 sadlar(nisses hopp, nisses bomlösa, och jollys) två normalstora ryktlådor, massor av grimmor, burkar med olika saker, schabrak... listan kan göras lång. sen har ju nisse 3 träns och 2 förbyglar.

men det gick bra att få hem dom, jolly står i en egen hage så det verkar gå bra, sen byggde vi ut nisses för grannarna sa att vi kunde det så att han kunde få käka lite gräs. men det var inte så mycket så nog äter han vanligt torrhö oxå. gissa vad nisse gjorde typ direkt han kom in i hagen då? jo rullade sig 3 gånger! tack nisse:P

sen fick vi ett tillskott i stallet. en kaninunge som heter cherry(tror jag) väldigt söt för övrigt. jag badade Tilda oxå, det gick bra de oxå.

jag har börjat rensa i kaninernas utebur.. inte en vacker syn. jag trog upp nätet. det har kommit dit jord och spån hö osv. och börjat växa ogräs. så de är inte fräscht! så nu är kaninerna inne och de tycker dom nog är skönt de oxå. men har tänkt lägga ner gallerplattor när jag rensat bort allt. sen ska jag fylla med lite matgjord(typ3-4cm). och efter de plantera nytt gräs, men de måste ju göras nästa sommar. så då ska dom få en tillfällig bur så får dom vänta ett år innan dom får inviga den nya buren. vill inte att dom ska förstöra gräset.

lägger ut lite bilder oxå:)


                                  
Tilda efter hennes bad
                                                                       nisses skåp
                                 
cherry(svårt att få bra bilder på henne)        här var de oxå fullt

                                  
mina nya skor(jolly jumper)                        wilmas skåp, tyckte 
                                                                jag var smart med
                                                                att he hennes vantar
                                                                         så där:)


Designen:)

Hej hej alla goa och glada!  vad gör ni? jag sitter i våran sköna soffa med datorn i knät. Är sjuk så orkade inte fara till skolan och sitta och hosta slem(äckligt!!).  hann inte skriva nå i går om det som hände i stallet. men ska nog göra det snart:)

I alla fall så har Sabrine krulltottsflickan.blogg.se, nu får vi se om länken funkar för jag kan inget om sådant!:) jaja sabrie ska i alla fall fixa till min blogg! tack så mycket sötis! så snart ser den fin ut som alla andras:)

puss och kram


balarna

nu verkar johan lite sur för att jag inte nämnde att johan lyfte upp typ dom flesta balar(vilket du inte behövde, sa det flera gånger)...

jaja så nu vet alla att johan lyfte upp balarna och jag tog emot och staplade dom

puss och kram


Mina älsklingar:)

Idag kommer mina älskligar hem! För dom som inte vet är det min häst nisse och lilla jolly. så snart ska jag ta på mej nå stallkläder och gå ut och göra en liten hage till jolly och städa upp i stallet. mer hö får vi hämta nästa vecka eller nå. vi har redan 50 höbalar tror jag men vi ska fylla hö loftet så mycket som möjligt:) Jolly ska stå i en egen hage för han ska banta!! alltså så kommer han inte kunna äta så mycket hö, det gör det lättare eftersom nisse inte behöver bantas, han är perfect som han är nu:)

ignorera mig!!

sjuk:(

idag när jag vaknade för att jag var otroligt toanödig så känner jag mej bara hängig och typ igentäppt i halsen! brukar aldrig bli i halsen.. men mamma är ju sjuk så kanske intre så konstigt att jag blivit det. hade tänkt rida idag men de regnar ju! hur kul är de?!?!

nu verkar mitt internet hålla på att läga av:( allt går fel för mej!

puss och kram

Forrest Gump

hej alla som läser(bella), skulle bara säga att Forrest Gump går på 4:an nu i kväll kl 21.15:) om du/ni inte sett den borde ni det! den är hysteriskt rolig!:)

puss och kram:)


Hur gör man?

känns väldigt konstigt att ha en blogg.. men ALLA har ju en så varför ska inte jag ha en?? :) 

Något jag inte fattar är hur fasiken man designar den!! vill inte att den ska se ut så här:( någon som kan hjälpa mig? elller ska jag försöka lista ut det själv, jag med min superavancerade och smarta hjärna?;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0