:(

hejhej

uscha va jag mår illa nu. ska ligga inne å lata mig och hoppas de går över.

en sak som har hänt i dag är at jag har beställt lite saker från hööks. blev lite nya borstar å andra småsker som man behöver

puss och kram

snösnösnösnö

hejhej

japp nu snöar de skit mycket, så va kommer jag få göra hela dagen?? SKOTTA!

puss och kram

varför ska youtube va så dum mot mig?????

hejhej

ja rubriken säger väl allt?? eller?

eftersom jag inte har nå att göra i kväll så har jag gjort ett bildspel på mig och nisse. håller ju på att exprimentera med moviemaker.. det går bra tycker jag! men så fort jag laddat upp det på youtube så försvinner ljudet. asså det är inte godkänt eller något sånt. vet inte vad jag ska göra! jag hade 3 olika låtar i klippet. så nu är de förstört kan man säga. kul med ett bildspel utan musik?? NEJ!!!!

jaja laddar upp det. kommer säkert komma upp en annan låt. men de är det som går att fixa nu..



säg gärna vad ni tycker jag ska göra annorlunda eller förbättra! håller ju på att lära mig än, men tycker det går gode bra:)

puss och kram

stan idag

hejhej

japp, som sagt så var jag på stan i dag med vickan. skulle gärna ha sprungit runt lite till innan dom stängde.

blev skit trött när jag kom hem. kan  vara så att jag var uppe till typ halv 5 och steg upp efter 10 som har något med de att göra???:o men jag var ju tvungen se sommaren med göran! fyfan va bra när han ska rida^^, självklart inte bara den delen som  var rolig. så jag har sovit ett par timmar nu. mamma ringde å väckte mig för att påminna mig om hästarna.

känner mig aningen "deprimerad" just nu. kanske blir en komedi i kväll med...? men skulle helst inte sitta hemma idag oxå. men nu kan jag då inte ta mig någonstans:( känns oxå som om man ringer ihjäl sig för att få tag på peroner. jäkligt irriterande.

ja nu ska jag sluta klaga, kan inte avsluta ett inlägg med att klaga. det går inte för sig! jag kan i stället säga att jag köpte 3 stcken långa baslinnen och sen ett till längre med grejs på:)

hoppas NI har de bra i alla fall

puss och kram

mobbat

hejhej

jaha, är det bara jag som vill göra något, vad som helst i kväll?! ni får höra av er om ni vill göra något:) om ni inte har nummret så får ni lista ut det:)

åt nyss middag, hemmagjord pizza! mohahha nu blev ni avis va??;) har varit på skolan osv idag. inte mycket som händer.

om de inte händer nå i kväll kommer jag att ha en surkväll i kväll. då ska jag sitta å sura framför datorn/tv:n... nu vill säker ALLA va med mig^^,

ni får ha det bra

puss och kram

stackars, stackars hoppsan!

hejhej

jani.... kan ju börja från början av vad jag gjort i kväll. jag skulle ut å skotta med mamma som vi sköt upp hela tiden. tillsist gick jag ut i stallet å mockade och mamma ut å skottade.

passade på att rengöra marsvinsburen osv. klippte klorna på tilda, hon hatar de å sprattlar som i h-vete! menmen kan ju inte låta hennes klor växa okontrollerat. tog lite bilder på henne. hon är ju helsvart så lite svårt att se vad fasiken de ska föreställa:p


ååååh, min sprattliga sötis:)


hahahaha, hon är så söt, tycker ni inte de?


puss på min lilla minikanin^^

jaja, sen kom jobbly och joina oss.


mohahhahhahaahaha


favvoplatsen i stallet:p


mohahahhaha;)


sötis:-*

skulle ta upp hoppsan(wilmas kanin) och kolla tänderna, för ingen hade gjort de på länge. för er som inte vet så upptäkte jag i sommras att hon har ett bettfel. hennes tänder bara växer och växer. hon nöter inte ner dom som dom ska. så då klipper vi dom, eller anders gör det(wilmas pappa). jag höll på dö när jag skulle kolla tänderna! nej fy fasen så ska de inte va. hennes tänder är inte ens innanför hennes "läppar". så långa och konstiga har dom ALDRIG varit. tycker så synd om henne. anders kommer i morgon, men vi får se om vi kan fortsätta klippa. dom växer bara snabbare känns det som.


sötisarna! sitter alltid å myser med varandra.


älsklingarna:)

självklart blev de lite bilder på jolly oxå^^,


puttesnutten:-*


kommer ni ihåg att jag sa att han blev rakad när han var i skellefteå hos
veterinären? så ser det ut nu. ca 2 månader senare tror jag:p hahahaha


jolly vinner priser i gullighet! håller ni inte med??:)

nu ska jag plugga.

puss och kram

tjosan

hejhej

nu är jag hemma, har ju varit de att tag! men har hunnit plugga lite å bara kolla vissa bloggar:) blir nog att plugga städa och va lite i stallet i kväll. tänker inte rida när de är så här kallt å jobbigt väder. sist jag kollade hade de börjat snöa igen.

en tråkig sak är att våran fisk håller på eller nå. ligger mest på botten, ibland simmar den runt å så håller den på hela tiden. å de var den "fina" fisken! tycker inte om fiskar så mycket, dom är gode äckliga:p

jag åkte i alla fall hem med bussen som gick 12.10 från luleå. så jag och isabella gick på h&m för hon hade ett pressent kort där som hon skulle shoppa upp. så jag köpte ett svart enkelt linne och 2 par fingervantar. mina har gått sönder så hela tummarna syntes, dom såg skitiga ut och dom var i barnstorlek. har ju andra vantar men jag glömmer dom hela tiden hos pappa, även min mössa då. jag har kort minne.

nu ska jag städa!

puss och kram

snark.....

hejhej

nu har vi haft vårat möte. tog 1 min kanske? tycker de är jävligt onödigt av lärarna att boka in möten där man inte gör något. han sa bara att vi ska skicka in en projektplan, och den har isabella redan gjort för längesen.

eftersom vi inte har fått godkännande att starta projektet än så har vi inget att göra. kan ju inte hålla på ringa runt och sen får vi inte genomföra projektet. så nu vet jag inte om jag ska stanna i luleå till 12.10 eller fara hem kl 10.. måste ändå vänta på min buss hem till böle som går klockan 13.20-.-

jo glömde säga i går att jag har hittat en vit polotröja på gina. den var på rea så kostade 49kr. ska ha den under kavajen när jag tävlar. orkar inte beställa en skjorta för ca 230kr just nu:p sen så tycker jag inte om skjortor...

puss och kram

hoppelihopp

hejhej

nu är jag upp seeent:p hahahahahahahahahahahahahahahahaha

i alla fall så var jag på pay and jump idag. vi hoppar en bana på valfri höjd. max två höjder då.
hade redan bestämt mig för 1 meter i dag. red oxå med min säkerhetsväst som annars har legat i stallet å samlat damm nu ett tag. mina armar domnade bort gode fort kan jag säga! känns inte alls naturligt med en jobbig säkerhetsväst. men bara bita ihop tills maj:) för er som inte vet så får jag tävla utan säkerhetsväst när jag fyller 18, men det är ju i maj och kommer då att få tävla några tävlingar med väst. hade den i dag för jag ska tävla i februari å har inte hoppat med den på länge!

jaja 90 gick ju bra, för nisse:p jag hade ben å armar överallt, men nisse hoppar såå fint i nästan alla lägen:) konstigt nog tyckte marie att det gick bra, men jag tycker ofta jag själv är en katastrof!

hoppade 1 meter, men bestämde mig för att bara hoppa grundomgången på 7 hinder. ett hinder var jag gode orolig för, det var en oxer som var "skrämmande". men de klarade vi ju bra! vi tog lite i bommarna, men dom låg kvar. sen kom 5:e hinderet å där tog de stopp för nisse, å men världens sämsta balans(är inte så van att nisse vägrar) så for jag i backen. ingen jobbig avfallning. som vanligt att jag bara glider av typ. lustiga är att jag alltid håller kvar i tyglarna när jag trillar av:P inte för att nisse springer bort. han blir bara förvånad att jag ligger på marken å sprattlar som en galning! han är så söt :-* på honom! jaja hoppade upp, böt spöhand å hoppade igen, blev fel på sista hindret för att vi inte fick upp frambenen för det blev ett för tidigt avhopp eller va man nu säger. så fick ta om de å då vägrade han, MEN JAG SATT KVAR!!! är stolt över mig själv:) sen hoppade vi om igen å då gick de bra.

visste ju att det skulle va kämpigt. men man måste göra saker man är lite osäker på ibland. jag måste utmana mig själv. vet att nisse kan om han vill! jag måste stötta honom mer. kommer att försöka köra lite "hårdare" nu på hoppträningarna, inte för att va dum mot nisse, men så att vi tar oss någonvart å utvecklas ännumer(menar inte att vi ska hoppa mycke högre än 1 meter, men vill hoppa ca 1 meter så att vi blir säkrare:))

nu ska jag snart sova:) i morgon blir en kort dag. ska ha möte klockan 9 sen blir de nog telefonsamtal^^,

puss och kram

wiho!

hejhej

nu har kag slutat! sitter å väntar på bussen:p våran lärare som vi skulle ha dom två sista lektionerna är sjuk så då fick vi "ledigt" fast vi har ju alla saker som vi kan göra i båda ämnena.

så nu blir det inte så stressigt:) kommer hem vid 4 å sen ut å göra nisse klar för pay and jumpen! vi får köra extra sakta å försiktigt i dag när de blåster så mycket. men nisse klarar sig ju i transoprten i alla fall:)

annars har de inte hänt nå mycket. nu ska jag eeeh...vänta!

puss och kram

pissigt

hejhej

ah idag har de inte hänt nå speciellt. men fb krångar som f*n!!! blir sååå irriterad att jag kan dö...

jaja skulle plugga sista lektionen på valfritt ställe. självklart for jag hem o.O sen slänge jag i mig mat å for ut i stallet mockade och red. men nisse var inte allt för sammarbetsvillig idag:( men nu har han varit skit fin ett bra tag så en dålig dag får alla ha! men han var gode stressad å sprang upp med huvudet, fjantade och sprang precis som en "typisk travare" även om han har lång ifrån "vanlig" trav så var det katastrof i dag å då tappar jag fokus för jag blir oxå stressad. men de var en kortare ridtur, ingen ide att "bråka" med honom, försökte ju i alla fall sammarbeta med honom:p

men nu laddar vi för pay and jump i morgon. ska bli spännande! hahahhaha siktar på 1 meter bana. men får ju se hur han är i morgon.

puss och kram

så avslappande

hejhej

nu ska jag lägga in en låt jag lyssnar på just nu, var ett tag sen man hörde den. kanske inte nå jag har på mp3:n nu. men förr lyssnade jag mer på den här typen av musik. eller va man ska säga. jag lyssnar på de jag tycker är bra.. så är de:)



nu ska jag plugga glosorna ¨någon gång till sen blir de några sidor i boken å sen sova:)

puss och kram

kepslampa

hejhej

gav upp på fb, vill ju inte funka! ni vet när de inte går å kommentera osv! så jävla irrriterande när man loggar in 5000 gånger å inget jänder i alla fall! javla skit. skulle INTE ha skaffat de, fan va överskattat!!

jaja glömde skriva att jag å mamma var in en snabbis på dollar i dag å då köpte jag en till kepslampa



kostar 20 kr å lyer bra tycker jag! har dom när jag är ute i rider. har ju redan en men tänkte att jag kanske lyckas få på två! jag har en större hjälm som jag köpte nu i sommras för typ 100 kr som jag använder på vintern. får inte in en mössa i min vanliga hjälm! sen så slipper jag ju oxå ta bort alla mina  lampor på min vinterhjälm. om jag får på den nya kepslampan så har jag 3 lampor på hjälmen. hatar att rida i mörker även om de kan va bra att göra de ibland:P så jag rekomenderar till er alla som rider att köpa en kepslampa på dollar store, den är billig å funkar jätte bra tycker jag! sen sitter den kvar på hjälmen å lyser gode bra:)

puss och kram

tåååååååååårta!

hejhej

jag kom hem för ett litet tag sen, har varit hos niklas för han fyllde år så vi käkade lite "tårta" kanske borde säga fika...

annars händer det inte mycket. linda har ridit nisse i dag. måste säga att de känndes lite skönt att få "ledigt" en dag. självklart älskar jag å rida å så men ibland har man inte orken. fan nu kände jag mig lat! å taskig mot nisse. menmen, vet att han har de bra med linda å få rulla runt i skogen med en söt hund springande mellan hans ben hela tiden:P hahahaha ska sätta mig å plugga lite glosor snart sen blir de å läsa å sen sova. hinner inte med mycket när man går länge. kunde ändå fara 30 min tidigare i dag eftersom jag var med i grupen som hade tal först. tappade bort mig totalt i början! hatar att prata;)

ni får ha det bra:)

puss och kram

18.59

hejhej

har nu duschat å hunnit äta lite mat.. men det har inte hänt nå i mitt rum förrutom att jag flyttade datorn...

läste tr och nu måste vi lämna in mina ridstövlar så att min dagkedja blir fixad inför första tävlingen! har bara dom jag kan tävla i.
just nu är det 55 ekipage som ska va med på hästhoppningen i boden! men bara 16 ekipage som anmält sig till ponnyhoppningen. något stor skillnad på antalet än så länge! tur man var 2:a personen å anmälde sig så man får uppstallning, vet inte hur många spiltor, boxar osv dom har på anläggningen.

sen har jag oxå kommit på vad jag ska göra med håret på tävlingar:) varör ska bara dom som rider dressyr få hålla på att fixa sig själva och va "snygga"?? jag vill oxå va snygg även om jag hoppar!!:) håller ni inte med??
vill ju att allt ska matcha, så ska ha något med guld eller svart i håret. för alla vet väl att min tävlingsfärg är svart å guld?? allt måste typ va de! men inte lättaste å hitta allt. skulle ha köpt ett skit snyggt skrittäcke i ull på hästmässan i stockholm om jag inte varit så snål å insett att jag aldrig kommer använde det. men de var i alla fall i svart å en smal kant i guld:) ville oxå ha ett hoppschabrak med rak kant bak i svart å guld som jag sett på mia's rs. dom var där men dom hade bara i andra färger, men dom hade ett hoppschabrak i svart-guld men med rundad kant. så tyckte heller inte de var värt att köpta de för 450 kr å sen ska jag inte va helt nöjd med de. då kan jag lika gärna använda det jag har nu å kanske köpa ett i framtiden.

så vad är de nu jag ska ha i håret?? jo köpte ju små guldrosetter till nisse i stockholm. typ 20 eller 40 stycken. kommer ju inte ha de i  nisses man på lokala tävlingar(får man ens de? tror inte det) så kommer ha någon rosett i mitt hår i stället:) är ju i guld! sen har jag snoddar till nisse i guld oxå. så jag sor hans. inte för att han skulle bry sig ett dugg. tror ni de skulle va snyggt??

nu ska jag städa...

puss och kram

super skön å skojj ridtur

hejhej

nu har jag kommit in från stallet för ett itet tag sen:) var -6 idag så var skit bra dag att rida på! sen så var det ju ljust ute så de var ett stooort +! vi plumsade runt i skogen runt käöcktjärn å böle, är ni förvänade??;) har dålig fantasi. men dom är mina favorit ridställen på vintern:) nisse var pigg å glad, men i början så ville han inte alls sammarbeta med mig i traven, han ville ju bara springa:) men han påde jag och nisse skärpte till oss sen. passade på att låta nisse galoppera som en galning i jupsnön på massa ängar:) var skit rolig! något både jag och nisse älskar är att galoppera som två galningar i djupsnö. så behöver jag säga att både jag å nisse var gode trötta? men nisse är inte en slö häst. han gör ofta de man ber om, ibland kanske han inte förstår vad jag menar men de brukar gå bra i alla fall:)

nisse är min bästa vän, han är alltid snäll å respecterar mig för den jag är. för honom behöver jag inte se snygg ut. och han vet att det är honom jag litar mest på i hela världen. vi älskar att virra runt i skogen. jag skiter i allt annat bara jag får vara med min bästa vän.

nu ska jag städa, duscha och plugga inför ett tal i morgon. men kommer nog gå bra de!:)

puss och kram

god morgon

hejhej

just nu ligger jag i min säng, har inte ens rört mig sen jag vaknade^^, katten håller på med mina fötter som vanligt... i går var han inte glad på mig. han måste va i stället nu på nätterna när han har en "liten" ovana när han sover inne. men i går tyckte han att han hade varit nog i stallet när han varit där hela dagen. ojojoj sååå taskig jag är! mohahahahahahahahahahahahhaahah!

ska snart gå upp å kanske äta nå.. får se om jag verkligen är hungrig^^ jag är dålig på att äta frukost! men brukar nästan alltid göra det på helgerna i alla fall:)

sen  blir de ridtur med nisse, vet inte ens om de är kallt. men hoppas inte de är de:)

puss och kram

mohahaha

hejhej

nu är jag hemma. har varit hemma ett tag nu! var ju å bastade hemma hos johanna igår:)  mycket trevligt. men både jag och johanna var trötta redan vid 11! hahaahah vilka kämpar vi är som var uppe till 12;) lägger upp några bilder.



johanna är less på att jag tar kort, var efter vi bastat. vet inte om hon
vill att jag lägger ut bilder när hon bara har badlakan, inte för att det är
"nakna" bilder eller något sånt.


tänkte att jag skulle vara modig å lägga ut en fruktansvärt ful bild på
mig! jag är svart vid ögat för att min maskara hade runnit!:P

idag väckte johanna mig med sin katt vid 11. sov sååå skönt:P sen gjorde vi oss i ordning å sen skjutsade hennes snälla mamma in oss till stan där vi gick på kvarters bageriet å fikade:)


johanna:)


vi båda käkade nå maräng grej, jättegod! men var knappt så man
orkade äta upp hela!


sen så for johanna till alen och jag for till pappa och regine som kom å hämtade mig i stan:) käkade god mat där å la mig lite på kökssoffan för jag hade huvudvärk:/ blev bättre å for till vickan i hennes nya fina lägenhet:) så vi gjorde inte så mycket. jag skaffade facebook. kan inte säga att hon tvingade mig, men nästan;) nu kommer ju jag oxå bli beroende som mamma blev!


vickan försökte se lite pigg ut, gick ju kanske inte sååå bra;) haha

sen åkte jag hem med mamma efter 10. satt vid datorn å gick ut å mockade i min pyjamas, orkade verkligen inte byta om:P hahhahahaha! men jag blir inte så skitig när jag är i stallet. är ju i så fall lukten, kanske inte bästa att gå omkring med hästlukt i kläderna när man är allergisk:p okej, de är inte så farligt som de låter. tycker inte  vi ska överreagera nu, tror många gör de när dom hör att jag rider och är allergisk. men inte kan jag sluta rida! hur skulle det gå!? jag skulle bli odräglig eller va man nu säger

nu ska jag försöka sova, men kan ju inte lova något!

puss och kram

mot johanna

hejhej

sitter å äter samtidigt som jag sitter vid datorn. men mamma är inte hemma så finns ingen som kan klaga:P mohhahahhaha!

ska snart packa ihop en väska med kläder osv för jag ska till johanna pudas å basta och sova över där i kväll:) kommer säkert bli jättekul!:P så kommer nog inte skriva nå mer i kväll:P men ska försöka att inte glömma kameran så jag kan ta lite kort:)


var ju bara tvungen;)

hoppas ni får en bra fredag!

puss och kram

okej...?

hejhej

de där var mysko, jag hade ljud helt plötsligt när jag spelade upp den! fick ni med ljudet oxå? aja hoppas de:)

puss och kram

bellas

hejhej

nu har jag gjort en till bella. skulle va ljud men de går inte:( så nu är den utan ljud å är skit tråkig i stället, men kankse löser sig



puss och kram

ett till klipp

hejhej

japp, de verkade ju funka. så nu får ni ett till. kommer göra mer klipp på dom andra i min hoppgrupp. b.la. bella^^,



ni måste säga vad ni tycker!

puss och kram

mitt första videoklipp

hejhej

nu ska vi se om det funkar:)



puss och kram

mer bilder

hejhej

har fått mer bilder på mig och nisse från igår:) vissa var jag så lejd på att dom inte går att ladda upp;p






paus så jag kan vila:P mohahhahaha


å så kan vi ju försöka se lite glada ut^^,




mina skänklar är så dåliga:(


ser ut som en hamster...!

har ni märkt att nisse alltid ser så glad å fram ut när han hoppar. när han står still å så ser han nästan sur ut..:p

tack Misha för bilderna!

puss och kram

till bella


uppdaterad 2010-01-17 21:39

sorry, var bara tvungen^^, hata mig inte nu:P

bajsbuss och skitsäckar...

hejhej

min dag började med att jag missade bussen för den var skit tidig... brukar aldrig va i tid! och då kan jag säga att jag faktiskt gick ut i tid, men missade den ändå:( jaja, skulle va på skolan 10 om jag tog den senare bussen, kändes onödig. så i stället stannade jag hemma å hjäpte mamma med skitsäckarna i stallet. vi mockar i säckar och far och tömmer dom på soptippen. sen så for vi och hämtade massa nytt spån, nu blir linda glad:)

lägger upp bilder från igår, tror misha har mer:)


Kicki tog bilden med bellas kamera


helikopter typ^^


ahhahaha, allmänt lejd bild:P


misha tog bilden:P

jaja, nu ska jag göra nå vettigt...

puss och kram

jag har rätt!!!:)

hejhej

var ju bara tvungen;)



känn dej ägd bella!

puss och kram

hoppträning

hejhej

nu har jag kommit hem från hoppträningen! det gick bra, med de betyder det att jag INTE trillade av:) har film å misha å bella har bilder. så kommer sen.

nu får ni nöja er med en bild på mej från igår tror jag:p


isabella tog bilden, jag lånade hennes systemkamera:)

nu ska jag snart hoppa i sängen! ganska kort dag i morgon på skolan. men vi ska ju dra igång projektet igen så blir planering.

puss och kram

skoooooooooola

hejhej

sitter nu på skolan, har eng fast vi ska läsa så tog en paus, våran lärare är dessutom borta idag. kan irritera mig på om man skriver ett slarvfel i engelska så är de som om de är ett stooort problem, alla råkar skriva fel då och då! aja, jag VET ju att det var slarv. det är ju lättare att skriva fel bokstav på datorn än om du skriver förhand. tycker ni också det? :)

blir middag på skolan idag, åker ju sen direkt hem och far med nisse till prk.
Idag har vi någon mer ovanlig på hoppningen, om jag förstod rätt så är det som om vi ska löshoppa hästarna, men vi ska ha sadel, träns och vi ska rida. det vi inte ska ha är tyglar! kommer nog bli kul! men blir kanske en avfallning? aja, mamma får filma^^, kommer säkert se jättekul ut!;)

puss och kram

tråkiga liv

hejhej

kan säga att inte mycket har hänt. å inget kommer nog hända i kväll. lite plugg bara:(
vi kan ju "fira" mitn tråkiga vardag med lejda bilder på...mig! hahaha


omg, jag 2005. visste tydligen inte hur jag noppade ögonbrynen^^


hahahahahah! kolla min lugg!!! eller mina tänder! skönt att ha
tandställning när man ser dom här bilderna


nämen, jag som blond och sönderplockade ögonbryn! borde va tummen
ner


oj då, ser ni mina tänder?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?


jag i 7:an... mohahhahahah


jag å johan påväg på en bal. åh va fin min klännign är..synd man aldrig
använder den:(

mohahah^^,


jag och mamma, när jag gick i 9:an


innan sommarlovet i 9:an. min naturliga hårfärg^^


jag nu, typ.


jag nu...

så, vilken hårfärg passar jag bäst i??

skratta nu inte allt för mycket;)

puss och kram

hur svårt ska det va?

hejhej

hur svårt ska de va för ungdomsmottagningen att ha bättre telefontider!? åååååh!!!!! (ska ha tag på en gynekolog för ett arbete i skolan om ni undrar:))

puss och kram

blääää

hejhej

nu är jag hemma, mamma kom å hämtade mig i öjebyn...mycket skönt de! så har just hinnut äta:)

åkte ju direktbussen till piteå, var ganska mycke folk så satt med en annan. sen så somnade jag och eftersom jag satt vid gången så lutade jag ju lite mer mot mittgången på bussen, så flera gånger när jag höll på somna lite djupare så gled jag som ännu mer mot gången så då sprattla jag till, typ som dödsryckningar som fiskar har... hahahah! de måste ha sett konstigt ut!:) hahahahha

nu ska jag träna glosor:P

puss och kram

illa....

hejhej

har nu svenska lektion.. vi ska skriva en argumenterande atrikel... vad ska jag skriva om???

för övrit så har jag mått illa nu ett tag på förmiddagen, bättre nu när jag sitter still på en stol. hatar de här!:(

nu ska jag jobba vidare

puss och kram

länkar

hejhej

nu har jag fixar länkar i min meny till andra bloggar:) har säkert glömt en massa så säg till :)

puss och kram

glöm nu inte

hejhej

skulle påminna alla att anmäla sig till brk (bodens ridklubb) hopptävling.

just nu är inga ponnyer anmälda. vet att ni är sega, men i alla fall!

för ponny anmälan klicka här.

för häst anmälan klicka här.

hoppas nu anmäler er nu för jag och bella vill ha bra motståndare så att vi inte vinner så lätt:) 

det  jag tycker är bra med brk när dom annordnar tävlingar så är det att det är lätt att göra en webanmälan, man kan se också se vem som har anmält sig och vilka klasser.
sen har dom fin anläggning med snygga gäststall. om du inte heller har uppstallning så får du parkera nära ingången så att det blir lättare. typ bara possitivt att säga om boden:) hahahah

nu ska jag ha fek2

puss och kram

I know

hejhej

nej, har inte dött. har bara varit lat, och ofta upptagen för att blogga. men nu ska jag bli bättre! känns ju dock som om man vill gå och lägga sig och sova bort några månader...

jaja, ska säga vad jag gjort under helgen.

Fredag: mådde skit dåligt(ont i maaaaaagen) så for inte till skolan, nu blir de nog att boka tid så att man får kolla varför jag har ont i magen ganska ofta, är less. jaja vid 2-3 tiden blev jag bättre. mamma for till hemmings och såg film, jag for till malin å vickan å såg film:) trevligt^^, inge bra slut på den första filmen vi såg(en skräckis), jag ville ha ett annat slut!

Lördag: mamma, hampus, emil(hampus kompis) och jag for till valls å åkte:) gick ju bra, men lite rostig var man allt! kan ju säga att jag INTE hoppade i big jumpen(säger man så?!), tog småskutt^^, nog för att jag alltid gör det. men kändes extra läskigt nu att "hoppa". och nej jag trillade inte, inte en enda gång, för jag äger på skidor(not);D

ett samtal med en okänd kille(12år) och mamma i backen

Killen: Åker du snowboard?!
mamma: ja, får inte tanter som jag göra det?
killen: men du är ju gammal!
mama: ja..
killen: hur gammal är du?!
mamma: 39...

ungefär så var deras samtal.. sen passade mamma på att trilla massor i backen efter det samtalet. hon hade typ inte trillat nå före det den dagen.

nu ska ni få se bilder på mammas röv. var enda motivet på vallsan den dagen;) ahhahahahaha nä men tog typ nästan inga
 bilder.


hampus taggad för en dag på valls!


jobbigt de där med snowboardåkande... jag suger på åka.
jobbigaste är när man sitter i en backe å ska ta sig upp själv, då
glider man ju bara ner för backen när man är halvt uppe!


verkar inte gå så bra för gamlingen!


när gamlingen(mamma) fixar sin snowboard så passar jag på att ta
kort på mina über snygga skidor! fick dom av pappa i 7:an, pappa har
exakt likadana till sig själv som han köpte samtidigt som han köpte mina
å han har inte använt dom 1 enda gång:P tror han insåg att röd är en tjej
färg!;) hahahahaha sorry pappa^^


tar sjukt lång tid för mamma att göra sig klar för avfärd... så tog ännu
en bild... mycket fint^^, hahahahahahaha

blev några åk, kul. men dyrt tycker jag! 110kr för att åka på dagen... eller ja, om jag vill kan jag ju alltid ta mina skidor å vandra upp för backen i mina pjäxor för att sedan ta på mig skidorna å åka ner igen! motion å nöje..

sen for vi i alla fall hem, jag kolla lite på datorn, sen så ut i stallet å fara på ridtur, mamma gick med foppa i förväg å jag red i fatt dom med min super race pålle^^, var skit fin i traven, känns som om vi börjar komma någon vart nu. plumsade runt i snön:) de bästa jag vet!!! asså de betyder inga jävla skoterspår som kommer å förstör de roliga!:) sen plågade jag pissen lite extra mycket i sandtaget(snötaget). 5 varv blev det! då var han lagomt less.


nisse efter ridturen..


nu är ni säkert avundsjuka på att jag har en fårskinnsrövvärmare.
heter de så?! jaja nu heter de det^^


nisse: jag vet redan att jag är über söt! men du måste sluta ta kort
på mig hela tiden! ge mig beröm och äpplen i stället din lata jävel!


ni ser, jag plågar inte bara ihjäl min pålle genom att ta 1.000.000.000
bilder på honom:) jag kan ge han äpplen oxå, då borde han klara sig
en hel dag på ett äpple^^ eller vad tror ni??


så söt att jag vill äta upp honom! <33

jaja, sen så tvingade sofia med mig på avatar... den började 22.45 så hade tid att lata mig å duscha i 100år vilket jag älskar:) sen så såg jag avatar i 3D, gud va rädd man kan bli! hahahahhah särskillt för flygande köttbullar^^ hahahha!! men den var bra måste jag tyvärr medge. sen älskar jag dom nya stolarna bio3:an har nu! mjuka och sköna. man sjunket ner massor! sen är de ju hållare för drickan oxå^^,  sen efter de så pratade jag i telefon halva natten.. ;)

söndag: vaknade typ 12. satt vid datorn. sen gick jag ut i stallet. red en tur när det var ljust ute, kors å tvärs över heöa böle. mycket plums i snön. avslutade turen med 3 vändor i snötaget^^, kan säga att nisse verkligen var död efter den ridturen^^,  men de är bra när jag inte har lika mycket tid att rida på veckorna själv. man hörde skotrar hela tiden under ridturen. när jag nästan var hemma kom 4 galningar på skotrar, dom såg mig inte. men jag var en bit bort. tur nisse inte är rädd, men han har ju inte varit vid skotrar så mycket så skulle inte förvåna mig om han skulle reagera starkt på dom.
sen duscha jag, åt och sen får vi å köpte nå skidor till hampus, sen till pappa så han fick skriva på ett papper så jag kommer åt mina fonder innan min 18:års dag så att jag kan betala halva körkortet. sen for vi till öjebyn å grattade wilma(jolly's lilla ägare) som fyller 10år idag! så vi åt tårta:) så nu sitter jag här, helt trött efter en hård helg å vecka. känner ni likadant som mig??

ska pissa nu å sen ta in hästarna:)

puss och kram

ny hööks katalog

hejhej

är hemma dfrpn skolan nu, kom hem för 1 timme sen men har suttit å gjort lite läxa som nu är klar å inskickad:)

i går fick jag nya hööks katalogen:) är det någon mer än jag som sitter å bläddrar fram å tillbaka i flera timmar?? hahaha:)

jag skulle vilja ha mer snygga schabrak till nisse funderar på de här



279 kr


249kr


179kr


sen älskar jag ju att kolla på täcken oxå:)


vill ha de här täcket, är till ponny men det finns i nisses storlek.
antingen är han urrrrrrr gullig eller bara lejd med ett sånt täcke, 599kr


vill ju ha massa andra saker oxå men de var några:)

puss och kram

hoppträning

hejhej

kom hem från  hoppträningen för ett tag å nu sitter jag å latar mig i sängen. ska snart sova:)

vi hade i alla fall linjer på hoppningen i dag:) först var nisse jätte jätte seeeeeg, det brukar han inte va. men sen kom han igång. bi hoppade ca 1 meter som mest. tyckte det blev bra å slutade där:p

i morgon är det antreprenörsdag på skolan som håller på heeeela dagen, det betyder att vi jobbar med projekt, så jag och bella ska börja planera för "shine like a star disco 2" :) antar att jag far hem efter 12.10 bussen å är hemma vid 2^^,

wilma tog bilder på hoppningen i dag så dom kommer väl upp förr eller senare. men ser förmodligen knäpp ut på alla! måste förmodligen kapa bort mitt huvve på alla bilder;) hahahhahahahah

puss och kram

skolan

hejhej

sitter nu i skolan å väntar på att enb ska börja, har fått en planering över de vi ska göra idag. tydligen ska vi på 1 timme läsa ca 20 sidor i en bok som vi får i dag sen ska vi svara på frågor och skicka in dom idag senast 17.00. vi slutar då och om man hinner läsa 20 sidor på 1 timme(går säkert bort tid till annat) så hinner man ju inte skriva frågorna. hur har hon tänkt då??? känns mycket stressande.

jag hann inte skriva nå mer i går för jag for å red sen när jag kom tillbaka ringde mamma å frågade vars jag var, då var klockan 22.30:s så bara in å sova då!

red nisse en runda runt käcktjärn-lillmoran, sen när jag nästan var hemma passade vi på att klättra i en backe i sandtaget:) så nisse var blöt i svett när vi var tillbaka:p

i kväll är det hoppträning, efter som maire inte har hunnit göra planering än så önskade jag å bella att vi fick chansen att hoppa lite "högre" hinder. var ett tag sen vi gjorde det!

nu börjar lektionen

puss och kram

ridtur

hejhej

är hemma nu! har hunnit äta oxå, mums!:)
ska snart ut i stsallet å fara ut på en kortare sväng med nisse. viveka har redan mockat så slipper det å sparar tid! har mäskt hur skönt de är å somna "tidigt" somnade före 10 igår och de var skit skönt! men de stoppade ju inte mej från att sova på bussen idag;) hahaa

sen är min mp3 igång igen, vet inte va de var, men rensade bort alla låtar som var i den:)

bloggar nog mer sen

puss å kram

17.44 i skolan än

hejhej
 

just nu sitter jag i skolan.. inte kul! fast vi har haft buffertdag idag, vi gör prov vi inte gjort eller prov vi fick ig på.

jag hade två prov som jag inte gjort. fast ett tyckte jag inte gick bra!:/ menmen...
ska snart gå å köpa en dricka på pressbyrån för nu börjar alla lärare fara så blir väl ingen kvar å dom slänger ut mig:P hahahha

puss och kram

sov gott

hejhej

tro det eller ej, men nu stupar jag i min säng! kommer sova såååå gott i natt!:)
i morgon ska jag hämnas på bella.... ;)

puss och kram

funderingar kring mitt nya schema

hejhej

såg kommentarerna! kul när ni kommenterar, men tänkte ta det på bloggen så alla ser vad jag tän´kt ang nisse hoppträning osv..

mamma slutar ofta efter 5 eller vid 6 på måndag-onsdag och då kan hon ofta plocka upp mig på vägen hem om hon slutar då för min buss kommer klockan 18.05 till busstationen när jag slutar 5. om jag måste vänta på bussen så kan jag ta med träningskläder å fara å träna i öjebyn mellan bussarna när dom båda går mycket nära öjebyns simhall.

på onsdagarna har jag hoppträning 19.20 på prk och då tar jag ju med nisse som vanligt. mendå kommer jag kanske åka med mamma hem och då har jag förberett alla saker kvällen innan. så de är bara ta nisse å fara. annars så packar jag kläder å allt å så får mamma lasta han själv å komma å hämta mig så jag får byta om på prk.. så  får på någon rast trycka i mej en billy's eller någon liten paj som man värmer i micron!

sen just efter jag fick se schemat så smsade jag linda som är skötare på nisse. sa at jag inte kommer ha tid å rida i början av veckorna ett tag framöver. så linda kommer ta honom dom måndagar hon kan, vissa tisdagar(annars viveka eller mamma har jag bestämt utan att säga det till dom:P) sen hoppträning på onsdag, jag rider torsdag(slutar ofta tidigare pga. entreprenörsdag), fredag rider linda(hennes vanliga skötardag), sen tar jag honom helgen...

hoppas de kommer funka!

puss och kram

nytt schema

hejhej

jag vill lägga mig ner å dö. visst man ska inte klaga, men nu gör jag det!

kunde inte ladda upp schemat som bild, men slutar mån, tis, ons och tor klockan 17.00 sen har vi några riktigt pluttiga sovmornar..  så dom dagarna går bussen från piteå busstation 19.30 så kommer va hemma vid 8 tiden nästan varje dag, sen ska man plugga å allt så kommer nog knappt få in tid till nisse alls verkar det som:(

på fredagar slutar vi klockan 16.10 så tror jag är hemma 6??

kul va?? fattar inte scehma upplägget alls.. menmen

puss och kram

neeeeeeeeeeeeeej!

hejhej

sitter i skolan, skit jobbigt!! är redan skoltrött igen:/ hoppas NI har en bra dag!

puss och kram

skola i morgon:(

hejhej

usch nu är sista dan på lovet snart slut! känns bajstråkigt!
har inte hänt nå speciellt idag så finns inget att skirva om de..

 puss och kram

källor!

hejhej

glömde källorna i inlägget före!

norrbottens ridsportförbund

tävlingskalender för alla ryttare i norrbotten

norrfjärdens 4h - trevlig klubb med roliga aktiviteter och tävlingar!

puss och kram

tävlingstermin 2010

hejhej

kollade just in tävlingsterminen 2010:) kommer bli ett bra år med mycket tävlingar för lilla gubben och mej! sååå kul!!

jaja ska säga vilka jag kan/vill vara med på:

Februari
- 20, följa med som medhjälpare till bella i boden, lokal tävling ponny.
- 21 lokal tävling häst LD + LC(90cm och 1m) i boden, bella följer som medhjälpare.
Mars
-
7, tolktävling norrfjärdens 4h, med mamma och hampus som ska försvara deras 1:a plats sen förra året!
- 13-14, lokal/regionala tävlingar för häst i luleå(inga regionala klasser), LD + LC??, ingen  propotion ute ännu.
- 28, distansritt norrfjardens 4h, förra året viveka och wilma, i år ??? inte klart ännu.  
April
- 16-18, lokal/regionala tävlingar för häst i kiruna, LD + LC??, långresa??? ingen propotion ute ännu. 
Maj
- 29-30, lokal/regionala tävlingar för häst i jokkmokk, LD + LC??, ingen propotion ute ännu. 
Juni
- 11-12, lokal/regionala tävlingar för häst i boden, LD + LC??, ingen propotion ute ännu. 
- 16, sommarhoppet norfjärdens 4h. ett måste varje år!:)
Juli
- 31-1, lokal/regionala tävlingar för häst i överkalix, LD + LC??, ingen  propotion ute ännu. 
Augusti
 15, höstdressyr??!?! norrfjärdens 4h. aldrig tävlat en dressyrtävling!!! någonsin!!!
- 27-28, lokala tävlingar för häst i älvsbyn, LD + LC??, ingen propotion ute ännu. tvådagars tävling
September
- 4, lokala tävlingar för häst i haparanda, LD + LC??, ingen propotion ute ännu. 
- 11-12, lokala tävlingar häst/ponny i luleå(norrskenet), LD + LC, ingen propotion ute ännu. tvådagars tävling
-18, norrfjärdenshoppet norrfjärdens 4h, maskeradhoppning?? ett måste varje år!

Oktober
- 30-31, lokal/regionala tävlingar för häst i luleå, LD + LC, ingen  propotion ute ännu. 

så ser min tävlingssäsong ut, självklart kommer jag utesluta några, inge bra om han får tävla för mycket. men mycket bra träning både för mej och nisse att komma på ställen vi aldrig tidigare tävlat! som ni ser så ligger vissa ställen längre bort å dom räknas bort fortast om jag ska välja bort några. 

jag kan inte tävla regionala tävlingar för nisse och jag har ingen licens för det, nisse har inte ens någon licens och om jag ska köpa en till honom så kostar det ca. 1000kr. sen behöver man ju inte stressa för mycket i onödan. jag accepterar att vi inte kan hoppa 1.20 eller inte tävla och hoppa bana på 1.10, sen har jag ju oxå höjdskräck för hinder! 
 
sen har jag inte räknat med klubbtävlingar på prk eller om det finns andra tävlingar jag är intresserade av att vara med, man måste alltid tänka på att en tävling kan bli inställd eller flyttad av olika orsaker! sen kanske jag måste jobba eller blir sjuk som gäller både mig och nisse, att jag inte kan ta mig till tävlingen(hoppas på körkort när jag fyller år i maj!) , ingen medhjälpare(johanna är skylldig mej en tävling;P sen ska jag och bella hjälpa varandra på tävlingar för vi tävlar nästan aldrig samma dag).

men måste säga att det som är kul med tävlingar är att få planera, att man blir nervös och får spagetti i både ben å armar(kanske inte bästa sporten å få det!), sen träffar man jättesnälla människor hela tiden på tävlingsplatserna, känner inte så ofta att jag bara vill vinna, vinna, vinna. jag är jätteglad om någon snäll å glad människa vinner över mig! bara man har roligt och inte skadar sig eller hästen. håller ni med mig?? sen är det kul hur folk ofta imponeras av hur duktig nisse är, där är fördommarna å spökar hon folk, som om varmblod inte alls kan hoppa eller nå sånt! det är en lögn!

det negativa med tävlingar är, tidskrävande, närvositet såklart, komma ihåg mycket(typ banan!!!), rese + tävlingskostnad.

år 2009 så var vi på några tävlingar, men långt ifrån så många som det är i år! det har självklart gått upp å ner!
tänkte lägga upp bilder på tävlingar förra året! har inte från alla(tror jag) :)


Klubbtävling PRK inte säker om det var i februari
åkte av en klass:p


i maj tävlade vi lokala klasser i boden, felfri i LD(bed. A)
debuterade LC, gick jättebra tills jag red fel väg:) alltså
utesluten pga, felridning


klubbtävling på prk i maj igen, LD åkte av just efter mållinjen,
bestämde mig för astt inte hoppa LC den dagen, för osäkerheter
med sadeln.

i augusti var de dags för sommarhoppet i norrfjärden som
är varje år. 2:a i 60 cm. sen varfri höjd var jag av storhästarna
3:a, dock 2:a i 90 cm 1:a i 90 blev en ponny:) slog mej med hela
10 sek i omhoppningen! där för att vinna! en rolig dag! dock inte för bella!


i september var det norrfjärdenshoppet i norrfjärden, varje
år det med! bilden från utklädningshoppningen, jag och nisse var
en ängel och abbe å bella en djävul! jag och bella var båda 0:a
men vi kom 2:a med våran tid. i Ackumulatorhoppningen kom jag 7:a
det pga. tiden. var felfri men red inte så snabbt att jag hann ikapp
ponnyerna. dock osäker med en placerande över mig, rev inte det
ekipaget ett hinder?? :/



Tävling i luleå, två dagar, var inte felfri någon av dagarna på
LD och LD+5. dock bara slarv. insåg under tävlingens första
dag att jag MÅSTE rida fortare inte för att vinna utan för att det
blir "säkrare" och bättre språng! kom 6:a i LC första dagen, jag red
bra grundomgången, men omhoppningen var nisse själv stjärna!
jag satt och styrde honom bara! andra dagen en usel dag på LC
klassen, vi knäckte en bom på framhoppningen som gjorde nisse
rädd för att hoppa. efter 2 hinder på banan så svbröt jag, vilket jag INTE
ångarar. en kall helg! inte igen! om det blir ute de här året så åker vi
inte dit!


klubbhoppning prk, LD 0:a grundomgången, rev sista hindret i
omhoppningen:/ LC avfallning=utesluten.

sen är det ju mindre tävlingar som jag inte har bilder från dom är:

- prf hoppning grans. 3:a i en lägre klass, sen uteslutning efter ett antal hinder på 1 m klassen
- prf hoppning vitsand, nisse såg en travhäst och blev galen. han ville inte hoppa och verkade glömt hur man gjorde! lägre klassen så tog vi oss igenom felfritt men var en katastrof! kom 2:a. högre klassen 90cm så for stiglädret igen! blev arg(inte på nisse) och gick ut från banan arg som ett bi. domaren förvånad^^,
- norrskenet(luleå), första tävlingen efter långt uppehåll från hoppningen, knappt hoppat på hela sommaren (1 gång). LD felfri(bed A), 4 fel i LC, nisse superfin!

kan inte komma på fler nu!
har dååååligt minne! men ni får påminna mig om det är något jag glömt:)

hoppas vi syns på tävlingsbanorna i sommar!

puss och kram

ändrade planer

hejhej

sitter nu hos pappa i öjebyn, blev ändrade planer. så ska va barnvakt åt jessica å jens ett tag i kväll:p dock är jag jättetrött:/

puss och kram

träning

hejhej

har just ätit frukost/lunch, mer åt lunch hållet:)  före de var jag och mamma å tränade på natilus. dom håller på bygga om där då det var skit varmt! men det kommer bli jättefint! sprang/gick lite på löpbandet. sen så försökte jag mej på lite vikter! nu kommer jag bli skit stark ju!;) hahaha

i kväll ska jag plugga och käka nötter:P tråkigt va?? aa de är det! men de måste göras!:)

ha en bra lördag!

puss och kram

shoppingbilderna

hejhej

guuuud så jobbigt att ta bilder på de man köpt! seriöst så tycker jag de är snyggare om man har på sig kläderna när man fotar.. men de är ju inte enklaste! inte för mej i alla fall för jag är aldrig näjd..

men men, här får ni bilderna:P


Armband, rosa bandet på guldfynd tror det kosta 69:-


sååå söt! det är ju roooooosa!:)


nu börjas det, bilderna på mej, med mitt ansikte med!:/
Köpt på vero moda för typ 120:- tror jag


måste ju fixa till^^,


"pannband" på veromoda 50:-


oj så snyggt:P hahahha


köpte en till tröja på gina, eller två! den andra var grå 49:-/st


armband gulfynd, ingen aning om prset! men det var billigt!!


fråga inte varför min näsa och mun är med på bilden:s


träningstopp, vet om hålet! var i sömmen så de fixar jag fort, h&m 50:-


en bolero va?? heter de så?! aja, på gina 49:- passar skit bra med min
klänning utan axelband!


närbild

slut på de roliga för er! ni kan sluta skratta åt mina bilder nu!;)

la ni märket till att min design var annorlunda?? japp nu är den fräsh och fin! den förra var oxå fin men man blir less:/ så min kusin har gjort den:) tack tack bella:)

sen så har min andra kusin wilma gjort en egen blogg:P

jaja, ska snart sova. upp å träna i morgon!:o

puss och kram

mitt rum-öjebyn

hejhej

vet att jag sa att jag skulle ladda bilder på mitt rum hos pappa för det är ju lite speciellt:) ska göra det nu!


ingången till min lilla "hydda":) i garaget som sagt!


som sagt så ska inte datorn va i mitt rum, eller det var inte tänkt så..
stökigt oxå men det gör inget!:) btw ser ni vilken blogg jag är inne på??


runt hörnet har vi sängen och min "garderob" har inte mycket saker för
jag vill ju kunna välja mellan alla mina kläder där jag är! sen är det mycket
stökigt just vid sängen!


min säng igen:P


tog bilden från min säng. så så ser det ut! mitt rum! :)

japp, nu ska jag städa mitt rum, hos mamma. är i böle nu! har varit i stallet och mockat. hästarna är ute. jolly har nog velat så ut hela dagen, la sig ner å rulla direkt! nu ska dom va ute till 12 kanske:) å nej, vattnet har inte tinat:( var själv ner i matkällaren och det var ju jättevarmt där nu! rören var varma! har aldrig varit ner i våran matkällare förrut, är ju läskigt! men vi har inget där:/ vi har ju en vanlig källare oxå, mycket trevligare att vara där! går ju ner i den typ miljarder gånger varje dag, har våran tvättmaskin där sen har jag stallkläderna där och en dörr så det blir skit nära till stallet. i vårat lilla hus har vi typ 4 utgångar! sen har vi 2 ingångar till stallet. mycket dörrar helt enkelt!:) jaja de där var ju skit intressant för vissa. not!

lägger ut bilder från dagens shopping sen!

puss och kram

björn

björn öström - rökare är ju oxå människor men inte lika länge.


i öjebyn än:)

hejhej

är hos pappa än, men när mamma slutar vid 8 åker jag hem med henne. ska plugga, städa mitt rum och gå ut i stallet å mocka:p

har ju varit på stan idag med vickelipickan(nu har du ett nytt smeknamn vickan:p) jag shoppade massor och vickan kollade på^^,  lägger ut bilder sen på det jag köpt:)


vickan:P snygg bild va?? hahah inte från idag

puss och kram

stan

hejhej

har vaknat nyss. pappa väckte mig! skit taskigt!! jaja det var dax att gå upp:P nu har jag äntligen internet anslutning hos pappa oxå^^,

ska sen in till stan med regine, men hon skulle bara in snabbt på någon affär.

puss och kram

i öjebyn:)

hejhej

har inte skrivit nå mycket i dag, men inget hände ju typ. var i stallet lite. var 0 grader där då hästarna stått inne och elementen på högsta värme. när dom stått ute ca 2,5 timme så var det -3 grader:/ hoppas nu att det blir lite varmare så att hästarna får står ute längre osv. kan säga att nog ville nisse in när han bara hade varit ute 2,5 timmar idag..

sen såg jag att det var -34 grader när pappa kom och hämtade mig idag:/ blir ju bara kallare!! så nu är jag hos pappa, dom har inge fruset vatten så ska duscha...imorgon:) dom fick stå ut med mej idag. och just nu ser jag bara äcklig ut. funderar på om man ska duscha innan man somnar.. fast då kanske jag blir ännu piggare?! fast då läser jag ju en bok å somnar efter jag läst 1 sida^^

aja vet inte än, kan ju säga om jag duschade eller inte duschade i kväll till er i morgon om ni nu skulle tycka det var intressant?:P hahahaa

ha det super bra!

puss och kram

:(

hejhej

usch vad jag har ont i ryggen!! vaknade flera gånger av det när jag sov:(

skulle ha åkt in till stan i dag och hampus skulle ha åkt med mig in och varit med en kompis. men jag sov ut(tidigaste jag har vaknat på lovet är nu). fast bussen går ju vid halv 1. men hur kul är det att fara in till stan när man stinker, håret är äckligt osv? har ju ingen dusch som sagt... även om jag skulle gömma håret under en mössa så skulle de inte kännas fräscht.

sen måste jag ut i stallet om ett tag. ska ta ut hästarna och mocka. tänkte inte att dom skulle vara inne så här länge, men de är svinigt kallt tror de är -33 nu och hästarna värmer ju oxå upp stallet när dom är inne:) undra hur kul min rygg tycker de är å mocka å de, fast tror ändå inte de är så farligt för jag böjer mig inte ner å så för mycket.

ska ringa mamma nu

puss och kram

-30

hejhej

nu är det kallt!!!! :s inte kul alls! sitter i soffan och värmer mig under mitt älskade täcke:)

for i alla fall å hopptränade i dag, var skit jobbigt:P och jag åkte av! nisse vägrade:o inte ofta ändå! åkte över halsen som ett spjut i backen:P fick ont i armen, men nu är den okej. men nisse måste ju få vägra då å då oxå^^ eller??

hästarna får ta sig en ganska lång sovmorgon i morgon. mamma får ge nisse kraftfoder och hö och sen får jag släppa ut dom:P om de nu inte har blivit varm i morgon igen:s

ha det bra

puss och kram

jävla bajs hus!

hejhej

är inte såååå glad just nu. skulle duscha men varmvattnet funkar inte. det har frusit som det gjorde förra året:( hur ska jag nu kunna ducha??

annars har det inte hänt mycket. lyckades vakna lite tidigare än vanligt:)

ska annars hoppa ut i stallet om ett tag:)

men mår lite illa, men hoppas det går över sen för jag har ju hoppträning i kväll:)

ha det bra

puss och kram

meh!

hejhej

ni vet ju inte, men jag har varit borta hela kvällen/natten... men vars har jag varit?! klura på den ni!;)

såklart vann pjannja mot södertälje:) skit kul där i slutet!!

sov gott

puss och kram

plannja

hejhej

vi ska snart fara och se plannja med mamma, niklas, hampus å någon mer.

misha har gjort ett bildspel på mej och nisse:)



hoppas ni får en bra kväll!

puss och kram

ingenting alls

hejhej

har inte gjort mycket i dag, ovanligt va?? tänkte ladda upp bilder på nisse:) som har legat på mitt usb minne ett bra tag:P


mina sötisar nisse och bliss


nisse å zäter foto
misha alsafar





min lilla fånge! :P


året vi hade honom på foder:)

puss och kram

choklad + kaffe???!

hejhej

var ju helt död i morse och på kliniken hade dom en rolig kaffemaskin(gratis) när man väntade. så jag drack choklad:) men sen ville jag ha mer och då tryckte jag fel... tydligen måste de ju finnas folk som dricker choklad och kaffe blandat!:/ vad äckligt!!!

jaja nu ska jag mysa med jolly som ligger på mina ben och sover:)

puss och kram

jollyjollyjolly...

hejhej

så steg upp skit tidigt idag för att följa med till atg kliniken i boden med viveka och jolly. var inte kul att stiga upp när jag somnade som vanligt jättesent i går:(

jaja dom böjde hans högra kota, eller ben eller vad man nu ska säga. och han var vekligen halt. men visste ju det eftersom vi böjt honom hemma. så då var det bara röntga honom:/

så jolly har massa pålagringar i bakbenet/en, eftersom jag inte är världens smartaste å så tänkte jag klippa in en text som förklarar så jag inte har fått det helt fel:)

Vad är en pålagring?
En pålagring är en sjuklig förändring i leden, en ärrvävnad som förkalkas och blir en sk. pålagring. I de fall pålagringen uppkommer på grund av skadat ledbrosk så är prognosen för hästen mycket dålig. Pålagringar kan dock bero på andra saker och om inflammationen i ledkapseln behandlas så kan hästen fungera normalt trots att den har redan har en pålagring i t ex framknäet. Det finns många hästar som har förändringar på röntgen men som inte lider det minsta av det, medan vissa har stora problem. Hästens uppträdande får avgöra tolkningen!

länk

men dom sa att han inte såg ut att ha så ont när han stod och skrittade, så om han inte blir mycket sämre kan han vara en promenad/sällskapshäst och bara vara "vacker" i hagen^^,

måste säga att jolly skötte sig jättebra! helt lugn i det läskiga huset osv!
men sen var dom ju så snälla å gav han godis oxå:) dom tyckte han var såå söt!

dom sa oxå att han skulle behöva banta, men att han inte var mycket överviktig:P men att det är svårt att se mycket av hans kropp med sin päls!

så det är jättetråkigt att han har så mycket pålagringar:( men oxå bra att han kan var sällskapshäst ..

så nu har jag ingen aning om hur det blir för lilljubben!:/

ta hand om era hästar nu!

puss och kram

sen ridtur

hejhej

pratade just med johanna virrpanna (öjebyn johanna):P blev dyrt för mej! hela 16 min!!!!

jaja skulle ut å mocka efter jag varit hos mormor och käkat palt. men efter jag mockat å de så kändes de ganska lat och taskigt av mej att inte rida nisse idag:/ även nu om nisse stod och gnäggade som en galning varje gång jag öppnade stalldörren för han ville in och käka! okej, fattar ni nå? det gör inte jag^^,

men men for ut och red, tänkte först rida till lillmoran i skogen och sen se om jag frös. men det gjorde jag inte och då hade jag bara långkallingar och fleece brallorna på mig! så red en "större" runda i skogen. mycket härlig trav, men sen var det ganska spårigt och guppigt där andra hade ridit så jag galopperade ganska mycket i slutet så att vi inte snubblade lika ofta. nisse var heeeeeelt vit från topp till tå när jag började skritta av honom! men han var skit pigg och fin!

i morgon måste jag stiga upp vid 6?! för jag ska följa med viveka och jollsan till boden för att han ska till den läskiga veterinären:/ så vi får hoppas det går bra!!

jaja nu ska jag se film som jag har hyrt och så ska jag i tysthet sörja zäters man:'( nordisar ska ju ha lååååååång man enligt mig! eller vad tycker ni?

puss och kram

mot mormor!

hejhej

blev inge valls idag för vickan har något i benet:( hoppas du blir bra snart gumman!:)

så nu väntar jag på att mamma ska komma och hämta mig så ska vi fara till mormor och ivan och äta! mums!:)

puss och kram

en svettig häst!

hejhej

vaknade vid 12 idag, inte kul!!
jaja släpade mig ut i stallet och for ut på en koratare ridtur för det var så kallt ute! red i typ 30 min och nisse var skit svettig! nog för att det var lite snö att plumsa i... men han var jätte fin! men idag krävde jag mer av honom oxå:P

oj så konstigt jag skriver... men just nu orkar jag inte bry mej alls! ska snart slänga i mej lite rester från nyårsmaten:) sen vet jag inte vad som händer, en dusch hade suttit fint nu! mitt hår är glansigt och inte på det bra sättet:/

i morgon blir det nog valls med vickan och någon mer:) kommer nog bli skojj! ska ta med mej flera liter varm choklad så att man inte fryser ihjäl!

ja mer rolig än så här var jag inte idag:(
men ni får ha det så bra!

puss och kram

bilder från igår:)

hejhej

om ni vill att jag ska ta bort någon bild är det bara kommentera:)


niklas lagar mat


mamma :P


niklas


ymer berättar om det röda spöket tror jag




Alexander som blev 15 år på nyårsafton:)


lasse hahaahahahhahaah


kisse var självklart oxå med på festen:P


knäppa ungar:P


en till mycket snygg bild!


sen for jag till peter som bor på KLUBBGÄRDET och inte i öjebyn:P
sen är det ju johanna på bilden:)






snygg bild på erika lecki och johannas arm:P




kanske en ny trend att lufta armhålorna?:P





mmmmmmm, chips!!!





ut för att kolla på raketer:)




ser ut som om dom ska springa över mig:s hahahaha





erika snyggingen:P


lecki ber nog till gud om att bli av med mig:P ahhaha


folk på väg in:P


hhahhaha snyggt^^


var meningen att jag oxå skulle va med, men antar att min kamera inte tyckte det:P


nämen! vad snygg jag är!!


lite sådär halvdrogad då^^  hahaha


oj så fiiint:P dock så är nån arm ivägen:P


johanna lillsötisen:)






sen kom jenny och då var det bara jag och hon kvar som var tjej:s läskigt^^


haha! fiiint:)

puss och kram

sovasovasova

hejhej

ska erkänna att jag vaknada för typ 30 min sen! och det var av att vickan ringde^^ som vanligt ljög jag och sa att jag var vaken:) ahhahah!! det var skit roligt i går!;) hoppas ni oxå hade det skit skojj!

ska snart lägga upp bilder från igår:)

puss och kram

RSS 2.0