goda nyheter:)

hejhej

japp mitt öga kommer klara sig:p det är tydligen något ovanligt och det var nog därför dom inte visste vad det var tidigare^^, det var ofta unga tjejer som får det här och dom vet inte varför eller vad det är riktigt. men det försvinner om 3-10 veckor.. kan hända att jag får lite nedsatt syn på höger öga. så ska träffa läkaren om en månad så ska han kolla på det:)

så nu pinkar jag gult.... VÄLDIGT gult! hahahha dom gav mig något så att dom kunde se nå i ögat när dom tog bilder.. och tydligen är det väldigt svårt att hitta något bra ställe att sticka mig i höger arm, så dom stack mig i vänster arm igen! hatar nålar!!!!

puss och kram

lång dag på sunderbyn

hejhej

kom hem för någon timme sen från sunderbyn. lång dag när jag var där vid halv 9. mycket väntan.. de var jag och alla gamlingar!! dom kollade hit och dit i ögat, gjorde tester osv. sen ville dom utesluta att något var som tryckte i huvudet. så fick göra en skallröntgen


var väldigt sövande. men tyckte det var mindre kul att dom högg mig flera gånger(3)i mina armar med nålar:( men fick något roligt som gjorde att jag kändes varm och pinknödig! hahahha:p

i alla fall så var min hjärna normal, men antar att den var mycket snyggare än alla andras;)

så nu ska jag ringa till piteå sjukhus i morgon och boka tid med en av läkarna jag var med idag. han vet ungefär vad det är(något med gula fläcken och något mer.) så han ska göra lite mer tester.. så blir en dag på sjukan i morgon med. men förmodligen inte lika länge:)

nä nu ska jag sova! är helt slut

puss och kram

baka, baka liten kaka:)

hejhej

har just bakat klart två muffinsplåtar:) första gången jag gjort såna här muffins^^ kanske inte dom vakraste


hahahahah! mina mästerverk!

förövrig var jag ju på vårdcentralen idag:p jag har inga problem med balasen i alla fall:) men hon i öjebyn kunde inte se vad som var fel med deras utrustning och sånt. så hon skickade vidare mig till sunderbyn. alla på ögon avdelningen hade något planneringsmöte så det var en där.. hon droppade i något konstigt i mitt öga så att jag såg ut såhär och gör fortfarande det



riktigt nice:p hahahhaha

i alla fall kunde hon inte se vad det var men att de var något:o så hon bad mig komma tillbaka i morgon så att dom kunde göra en mer grundlig undersökning... så jag och mormor kommer vara där hela dagen typ. är rädd för nålar i ögonen! vet inte om dom gör sånt. men då får dom sövaner mig*!!!!!!!!!!!!!

jaja nu ska jag ut med hunden och sen ta in pållarna:p

puss och kram

knäppt öga

hejhej

blev ändrade planer idag. ska på vårdcentralen 13.20. mitt öga är knäppt. jag ser en svart, suddig och blinkande fläck i mitt högra öga. fick de i fredags och de försvinner aldrig!! irriteraden. dock har jag inga andra biverkningar av fläcken som tex. ont i huvudet.



tänk om det är något allvarligt!! kanske håller på att bli blind!:(

skulle ju ha svenska, men fick uppgiften av pia nu i stället och de lät riktigt kul:) vi ska hålla tal om valfritt ämne! wiho! ska nog prata om hästar för de är de enda ämnet jag kan något om;) hahahaahhahah


puss och kram

ännu en ny skoldag

hejhej

sitter på skolan än en gång. har entreprenörsdag fram till lunch sen svenska C. ska ringa några samtal.. de jag har planerat in idag är att ringa samtal.. piteå boknings grej har inte ringt tillbaka än.. ca två veckorsen jag ringde dom..!

sen ska jag baka idag. åt niklas som fyller år.  fast han är jättesjuk så far nog bara förbi en snabbis idag.

Marika: hade varit kul att göra något någon dag. vilka helger är du hemma?

nä nu ska jag göra något...:p

puss och kram

tråkig måndag

hejhej

har inte orkat blogga :p

gick bra att hoppa i lördags! nisse var superfin. vi hoppade på en 8 med 5 hinder. två lite större:p höjde en oxer till 70cm till och med:) nisse tyckte det var superkul!

red på grans i går oxå, mest för att de var kallt. några som hoppade så väntade på dom. red dressyr. vill verkligen ha en dressyrsadel som ger massor bättre stöd när man rider!! får väl investera ;) råkade ha sönder dressyrspöt(nej jag spöade inte nisse) råkade klämma fast spetsen i rampen när jag fällde upp den så den blev lite mosad:p

har haft religion i skolan nu... har oxå hunnit beställa en bok idag:)



tänkte när jag får idetorka på träningsfronten:) ville beställa en bok om dressyr, uppfödning och inridning oxå. men orkade inte nu:p

nä ni får ha det bra

puss och kram

hoppträning

hejhej

ska snart iväg och hoppträna på grans. ska hämta transporten oxå:p

nu funkar bilen igen! skööönt!! kalle hjälpte mig att skrva fast det:p

berättar hur det gick sen:)

puss och kram

förr

hejhej

ligger i sängen med musik i ögonen:p läst gamla inlägg i bloggen. jag var rologare förr:p börjar bli gammal!:(

äh nog vet jag varför jag inte skriver på samma sätt längre och de har nog inget att göra med att jag blivit äldre:p


nä nu ska jag sova.
godnatt

puss och kram

jobb

hejhej

ligger å väntar på att mamma ska komma hemså jag kan ta bilen för jag ska jobba i kväll.. ska byta batteri i min bil i morgon för jag ska på grans å hoppa med pållen liten:p

katten har blivit kastrerad i veckan på vårat köksbord.. bläää! han var väääldigt groggy!

sen fick jag veta att johanna lindberg var tvungen att avliva hennes häst lillen i veckan:( otroligt tråkigt!


johanna och lillen. jenny hortlunds foto

nu ska jag försöka städa innan jobbet

puss och kram

Hööks öppnar i Luleå

hejhej

fick ett sms av bella om att hööks ska öppna på storheden i luleå:) men typ 1år tills dom öppnar tror jag:p




puss och kram


sitter på marknadsföringen

hejhej

vi har just slutat marknadsföringen:p jag är mest trött så har inte lyssnat vad sture har babblat om som vanligt:)

ska hem sen, fast först ska vi köpa kraftfoder till pisse hästen<33
hittade oxå en bra beskrivning med stretch övningar för pållehästar:)

Stretchbild

1. Håll den ena hand under hästens haka, eller ha en morot och försök få hästen att höja och sträcka ut halsen som på bilden. Musklerna på halsens undersida stretchas.

Stretchbild

2. Använd en morot och håll den mellan hästens framben. Försök att få hästen att ta moroten så nära marken som den kan. Musklerna i nacken och halsen och även ryggmusklerna stretchas.

Stretchbild

3. Använd en morot och håll den vid sidan av hästens armbåge. Både böjar- och sträckarmusklerna i nacke och hals stretchas. Hästen får inte hjälpa till i rörelsen genom att föra fram frambenen.

Stretchbild

4. Så småningom kan du hålla moroten vid hästens höft. Inte heller här får hästen ta något steg för att nå moroten.

Stretchbild

5. Lyft upp frambenet och ta tag om kotans baksida. För benet framåt - uppåt. Knät ska vara rakt. Börja med några decimeter från marken. Frambenets böjarmuskulatur och ryggmuskulatur stretchas.

Stretchbild

6. Optimalläget. Benet är helt rakt i 90 graders vinkel. Vid stretching varje dag kan det ta en- tre månader att nå hit.

Stretchbild

7. Lyft frambenet och håll om kotan med ena handen och ha en stödande hand runt knät. För benet bakåt. Skenbenet ska vara horisontellt. Sträva efter att kunna föra benet så långt bak som möjligt, utan att hästen tappar balansen. Bog- och mankmusklerna stretchas.

Stretchbild

8. Frambenet ska vara böjt, håll om knä och kota och luta dig bakåt så förs benet ut från kroppen. Bröstmusklerna stretchas.

Stretchbild

9. Håll om framknät med båda händerna och för det uppåt så mycket hästen kan. Bakre bröstmusklerna stretchas.

Stretchbild

10. När hästen kan hålla balansen och är van vid stretching kan man rotera frambenet medsols.

Stretchbild

11. Och motsols. Börja med små cirklar och gör dem sedan lite större. Hästen blir rörligare i bogen av denna stretch.

Stretchbild

12. En kraftfull stretching av bog- och mankmusklerna. För hästens framben framåt och framför det andra frambenet och håll någon decimeter ovanför marken.

Stretchbild

13. Lyft bakbenet och håll om kotan, om du vill kan du hålla en hand om hasspetsen. Benet sträcks framåt - uppåt. Så småningom kommer bakhoven att komma i höjd med framknät. Bakbenets lår- och skinkmuskler samt en del av ryggmusklerna stretchas.

Stretchbild

14. Lättaste sättet att utföra denna rörelse är att lyfta bakbenet och lägga det över ditt eget ben. Lägg en hand på hasen och tryck lite nedåt och för bakbenet så långt bakåt - uppåt som möjligt. Benet ska vara sträckt. Sänk benet om hästen stretar emot. Knästräckarmusklerna stretchas. OBS! Stå inte bakom hästen, utan brevid den!

Stretchbild

15. Här är det bra att ha en medhjälpare. Lyft det motsatta bakbenet och för det in under hästens mage. Lår- och sätesmusklerna stretchas.

Stretchbild

16. Håll om kotan och för benet utåt. Benet ska vara sträckt. Optimalt når man 45-60 graders vinkel från marken. Musklerna på bakbenets insida stretchas.

Stretchbild

17. Stå vid sidan av hästen och placera dina fingertoppar mitt under magen på hästen. Tryck uppåt. Hästen ska höja ryggen några centimeter. Det kan vara svårt att se själv så be någon kolla om hästen höjer ryggen. Ryggmusklerna stretchas.

Stretchbild

18. Ta tag om den "köttiga" delen av hästens svans. En rät linje ska bildas från korset till svansspetsen, som på bilden. Dra försiktigt och håll i ca 8 sek, släpp sedan sakta. Inga häftiga ryck! Kors-, länd- och ryggmusklerna stretchas. Ofta tycker hästen om svansstretch och håller emot och sänker ner nosen mot marken.


riktigt bra! så ska hänga upp det i stallet:)

bjuder på en gammal bild på mig och johan


ja jag vet, jag ser ut som en mupp!! hahahahahahahahahahahahahhaa

nä nu ska jag snart sticka ut till bussen

puss och kram

ny tröja:)

hejhej

dagarna rullar på. vaknar far till skolan, har tråkigt far hem... osv. kul:p

träffade i alla fall sofia på stan i dag vi skulle åka samma buss hem så:) följde med henne på kappahl och de slutade med att jag köpte en tunika:p träffade oxå på min söta bror jens som oxå var och shoppade med regine och Heidi:p

nu ska jag se weeds. orkade inte följa med mamma och hampe på valls för jag är lat! hahahaha och de är kallt ute tycker jag:p

puss och kram

sov gott ♥

hejhej

nu ska jag strax sova:) har hunnit ridit nisse och sen så har jag sett två avsnitt av criminal minds:p läskigt värre så var självklart tvungen att se ett avsnitt av how i met your mother:p

nä sov gott alla bloggläsare:)

puss och kram

trött

hejhej

sorry för dålig uppdatering! men jag är sååå trött HELA tiden:/ somnar 8 typ sen så ligger jag mest å slöar^^


snark, jag och hampe på väg hem från stockholm några år sen.

ska snart ut å rida pisse nissen. min lilla ängel:) skit kul i plumsa i snön! når upp till bogen på nisse;) bra träning och jättekul!



puss och kram

nyårslöften

hejhej

har just skrivit en lista med nyårslöften. tyvärr är dom privata så ni får inte veta vad det är för några löften:p jobbigt va?;)

men tänkte fråga om ni läsare har några nyårslöften? :)

puss och kram

how i met your mother

hejhej

har sovit hela dagen... gud vad jag sover! men de får man när man är sjuk:p

så nu ser jag how i met your mother. sett typ alla avsnitt 10 gånger! såg de senaste... tråkigt slut:/

kanske borde ladda ner något att kolla på. någon serie jag inte sett...

jaja ha de bra

puss och kram

lite att göra

hejhej

har vaknat nu, eller jag vaknade tid 3. såg en film.. sen gick jag ut i stallet och tog ut pållarna:) har mockat och gjort allt klart i satllet... har till och med hunnit käka frukost:p nu har jag lite att göra! :(

idag ska jag nog fara och köpa en hink till stallet när en har gått sönder, sen köpa b-vitamin till nisse pisse:)

ni får ha det bra

puss och kram

sjuk/halvdöd

hejhej

ja det är sant. är jätteförkyld och måste verkligen vila nu. så får blogga när jag känner mig piggare!

puss och kram

äntligen besiktat bilen

hejhej

vaken tidigt. sanningen är att jag inte har sovit:p måste vända dygnet!

har besiktat min skrotbil(kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker om den eller inte;)). gick bättre än jag förväntad mig. två anmärkningar. 1:a är avgassystemet där de är en spricka. 2:a är en trasig lamp fram på bilen.
så nu är jag hemma igen.hällde i mig en energidryck och ska strax bege mig ut i stallet och dra upp skit säckar.
för er som är helt lost och inte vet vad jag snackar om så mockar vi i säckar. det är bara två hästar i stallet= mindre skit. vi har en liiiiiiiiiiiiiten gård(vi äger inte ens marken där hagen är, utan får låna dom av våran snälla granne:)) så det finns ingen plats att ha en gödselstack på. tycker de är bra att mocka i säckar när man har ett litet stall. tycker inte de lucktar lika mycket:p kanske lite jobbigare att fara på soptippen med de då och då:p

puss och kram

efter studenten

hejhej

det är mycket jag vill göra efter jag tagit studenten. jag har sagt att jag inte vill studera mer, i alla fall inte direkt efter gymnasiet. men något jag skulle vilja är att lära mig om avel och hästuppfödning. har kollat runt och det finns verkligen fina stuterier i sverige med utbildningar, men det är gymnasieutbildningar.

sen så skickade jonas en länk till mig i går om att jobba som en hästskötare i england.hittade tex. det här

Experienced rider:
Good rider required for two horses, daily exersice on a daily base and who is a capable jumper, not professional!! Also help with a bit of tidying up in the house and garden. Car driver essential and able to work on their own as owner is away on business sometimes.
Two dogs to care for as well.
Job involves feeding the animals, stable duties and riding. It would be nice to have a rider that has done some training, hunting and jumping!!
We are looking for a confident experienced rider who is responsible and has been living away from home. Food, beautiful separate accommodation, car inclusive plus. Must be flexible. There is an outdoor manage. About 45 minutes from Standstead.

skulle nog vara väldigt intresant att jobba utomlands ett år eller så:) säkert massor att lära och sen bli riktigt bra på att snacka engelska:p

men sen vill jag verkligen bara skaffa ett jobb lägenhet kanske en unghingst osv.

mycket att tänka på...

tittade på några hingstföl på blocket idag:)

några jag är intresserade av är


en söt nordsvensk!:)av lättare typen("travare") så går att hoppa med:)


ett skäckföl:) såååå sööt! skulle bara stå och pussa på honom hela dagarna:)


ett dyrare föl ("toppstam") mamman är en hopphäst:p

åååh vad jag vill ha ett gulligt föl. att rida in och "forma" som jag vill och som bara är min!!:)



puss och kram

nytt å fint!

hejhej



nu har jonas knäppberg fixat min desig på bloggen:p tack jonas! kanske ska jag börja blogga mer?

hahaah nja vi får se. om jag säger att jag ska göra det så kommer de definitivt inte hända! :p

nä ska sova nu. upp å besikta bilen i morgon...! :s

puss och kram

Ny design

Vilket föredrar ni? Den nya *ta daaa* eller den gamla? Ut med det gamla och in med det nya säger då jag :)

RSS 2.0